Защо той не ти предлага брак?

8077
Защо той не ти предлага брак?
Снимка: Pexels

Много двойки, които познаваме, изглежда не бързат да сключват брак и живеят с години просто като гаджета. Погледнато отстрани това може би изглежда необичайно и необяснимо – защо, когато са толкова време заедно, не предприемат тази крачка?

Има няколко основни причини, поради които мъжете не искат да предложат брак, но докато те се чудят – много вероятно е жената до тях да се умори да чака и просто да си тръгне.

31 късметчета според датата ти на раждане

Датата, на която сме родени, е специална и никога не е случайна. Носи заряд за самите нас, за характера ни и това какъв късмет ни се па...

1. Не е сигурен в теб – да, това е най-очевидната и често най-вярната причина защо един мъж не иска да предложи брак на партньорката си. Има любов, има уважение, но липсва нещо голямо, за което не могат да си затворят очите – и това е начинът, по който чувства сърцето им. Когато несигурността се е загнездила дълбоко в душата на един мъж, едва ли ще предложи брак, просто за да угоди на приятелката си.

2. Не вижда как това ще промени нещо – много мъже са на мнение, че бракът не променя взаимоотношенията между една двойка, не ги прави по-силни и реално е просто събиране, което да зарадва близките и роднините.

3. По-лесно е за раздяла – мъжете мислят практично. При евентуална раздяла не могат да си представят разправии с адвокати, разделяне на имущество и какво ли още не. Страхуват се, че една раздяла при сключен брак би била много сложна, в противен случай – всичко би станало бързо и лесно.

4. Скъпо е – е, не звучи много романтично, но както вече споменахме, мъжете мислят практично. Много от тях не могат да си представят как ще дадат 10-15 хиляди за един ден, вместо да си направят ремонт на апартамента или да направят нещо много по-смислено с такава голяма сума.

Какви са в любовта зодиите Овен, Телец и Близнаци

В любовта всички сме различни, но и си приличаме по толкова много неща. Трудно ни е да се доверяваме, лесно се влюбваме и какво ли още ...

5. Приятелите му не го правят – влиянието на приятелите е много голямо. Ако повечето хора около него не са сгодени, нито женени, за тях това не изглежда като необходима крачка. Сравняването с другите често е силен мотив, който понякога може да обърка нещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com