Застреляха по жесток начин домашно куче на варненски плаж (ВИДЕО)

17762

Домашно куче е било застреляно вчера, 9 август, на варненски плаж. За случая информира собственичката на животното Даниела във Facebook.

Според разказа ѝ шестгодишната Рокси си играела на пясъка, когато била убита на място. Инцидентът станал вчера сутринта до местността Кабакум. Собственичката Даниела била със самоеда на брега, когато се чул изстрел и кучето паднало мъртво.

„Според мен изстрелът дойде от близките вили”, казва Даниела, която още не може да повярва, че Рокси е станала жертва на подобно нагло престъпление.

Извършителят засега е неизвестен. Преди месец на същото място е била застреляна домашна котка, а убиецът бил разкрит. Мъжът гръмнал котката на съседа си, защото го дразнела.

Публикуваме пълния разказ на Даниела за Actualno.com:

Разследват убийството на две кучета в село Великово

Районната прокуратура в Генерал Тошево ръководи досъдебно производство за убийството на две малки кученца, съобщиха от пресцентъра на А...

"Вчера, 9 август, около 7.30 сутринта бях на плажа до свлачището „Трифон Зарезан” край Варна. Аз седях на пясъка, а Рокси си играеше с вълните на брега на морето. На плажа имаше още двама души - една рускиня, която плуваше и един човек, вдясно от нас, който снимаше. Изведнъж отляво на нас (не от страната на снимащия) се чу нещо като изстрел със заглушител. Докато се усетя какво става се чу втори такъв изстрел. Рокси не падна веднага... изпищя силно, погледна ме, дойде до мен плачеща, след това тръгна да се качва по стълбите, които водят към плажа и после вече я заварих легнала с трудно дишане на една от площадките. Аз изпаднах в шок и се обадих на приятеля ми Георги. Той веднага дойде и закарахме Рокси при ветеринар. Ветеринарят веднага прие кучето в операционната, а в това време дойде полицията, на които бяхме звъннали, за да ни разпитва. Докато полицаите ме питаха общи въпроси, ветеринарят излезе и каза, че Рокси си е отишла. Оловото е минало 40 см през тялото, разкъсало е белия дроб и е създал мощен кръвоизлев. Аз не успях да сдържа сълзите си и казах на полицията, че не мога да продължа. По-късно полицията изиска да се извади съчмата от тялото на Рокси, за да се установи оръжието. Докторът каза, че за да се извади трябва да се разкъса цялото тяло на кучето, а аз не позволих това. Може и да е било грешка. На следващия ден (днес) полицията направи оглед на мястото на престъплението и сега чакаме развитие. Не мога да си представя що за изрод би причинил подобно нещо на такова добро същество като Рокси."

Даниела се обръща с молба към читателите, които имат информация по случая, да се свържат с нея на този адрес.

ВИЖТЕ ВИДЕО 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com