Заветите на Петър Дънов - какво лекуват различните по цвят растения

14503
Заветите на Петър Дънов - какво лекуват различните по цвят растения
Снимка: iStock

Учителя, както всички наричат Петър Дънов, е известен по цял свят със своето учение за природата, силата на слънчевите лъчи, лечението с положителни мисли и природни средства. Не трябва да забравяме и танца Паневритмия, който е неповторима система от музика и упражнения за здраве. Според Дънов растенията са велика художествена изложба и не трябва да се откъсват, а който познава добре свойствата на растенията може да лекува всички болести.

Цветето говори със своя цвят и аромат.

Нежното кокиче символизира чистотата, а минзухарът съдържа електричество и магнетизъм. Кокичето изглажда грубите черти на характера ви, а минзухарът дава смелост. Ако не обичате цветята и не се грижите за тях, те ще изсъхнат.

Дънов съветва да бъдем по-близо дo земята и да я обработваме. Засадете червени череши и ще бъдете пълни с енергия. Ако вярата ви е слаба, обградете дома си с дръвчета със сини сливи. При нервно неразположение посадете плодове, зеленчуци и красиви цветя. Хората, които се грижат за овощни дръвчета боледуват по-рядко. Учителят споделя, че най-добрите музиканти обичат цветята.

Искате ли да бъдете здрави?

Посадете и отглеждайте цветя. Растенията имат силата да подмладяват, да лекуват и съживяват. Засаждането и грижата за плодни дръвчета ще ви донесе здраве и положително благосъстояние на ума и сърцето. Отнасяйте се с уважение към растенията и дърветата и ще доживеете до дълбоки старини. През топлите дни на май и юни събирайте билки рано сутрин. Изсушете ги на слънце и съхранявайте в стъклени бутилки.

Символно значение на пролетните цветя

Цветовете имат въздействие върху цялостното състояние на човека, неговата психика и емоции. Червеният цвят дава сила, упоритост, той е символът на живота. Ако сте заобиколени с много червени нюанси, ще бъдете гневни. Оранжевият цвят олицетворява самоконтрола и индивидуалността, а жълтият символизира интелекта. Зеленият нюанс е свързан с растенията и значи изобилие и надежда. Светлосинят нюанс е цветът на истината. Той е източник на подем и възвишени чувства. Тъмносиният е решителност.

Според Петър Дънов отглеждането на цветя у дома може да ви помогне да подобрите здравето си. При нервно разположение допълнете атмосферата с цветя със син цвят - астри, азалии или незабравки. Този цвят има успокояващ ефект. Подобно действие имат и карамфилът и здравецът. Тези цветя имат релаксиращ и отпускащ ефект, благодарение на своя аромат. Наведете се към тях и вдишайте дълбоко. Ако зрението ви отслабва или усещате страх, наблюдавайте цветя с жълт цвят - слънчогледи, лалета или хризантеми. Отново вдишайте аромата им. За да подобрите състоянието на черния дроб отглеждайте зелени цветя като кактуси или палми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com