Знаете ли, че в България се намира първото на Балканите референтно Google училище?

3023
Знаете ли, че в България се намира първото на Балканите референтно Google училище?
Снимка: iStock/Guliver

Учебната година започна и сутрешната суматоха от ученици в градския транспорт веднага се усети с пълна сила. Леко сънени, но много усмихнати и жизнени (е, поне в повечето случаи), учениците отново тръгнаха на училище. Една крачка обратно към нормалното ни ежедневие на пълни обороти. Преди и в първите дни на всяка нова учебна година по традиция има полемики. Било то за тежките раници или за нещо друго. Тази година, логично, темата е свързана с мерките за коронавирус и детайлите около тях. Родителите са притеснени, учителите, директорите и учениците - също, а изглежда сякаш липсата на вяра в институциите дава почва на конспирации и повод за неспазване на правилата. Нека обаче оставим тази тема настрани, а да си поговорим за нещо, което мнозина от нас сякаш забравиха. Нека си говорим за светлата страна на българското образование. 

Знаехте ли, че в град Пловдив се намира първото Google референтно училище на Балканския полуостров? Това е езиковата гимназия "Иван Вазов", в което 100% от учениците имат индивидуални електронни профили в системата за образование на Google - G Suite, 23 учители са сертифицирани по програма Google Educator (първо и второ ниво) има 170 Google класни стаи и цели 53 ученици учат по иновативния модел 1:1 (едно към едно). 

Как ще реагират училищата в случай на коронавирус - отговорите на Таня Михайлова

Една присъствена година – за това работим, няма да затваряме училища и детски градини в средата на октомври, започна зам.-министъ...

Този модел включва силна интеграция на образователните технологии в учебния процес и позволява учене навсякъде и по всяко време. Само преди три години гимназията стана първата в страната, която пребори тежките раници и помагала чрез дигитализация на учебния процес с две паралелки, а миналата година представи и първата в България паралелка, която ще учи по модела 1:1 - учениците влязоха в клас само с електронно устройство, специално създадено за училища. На събитието тогава присъства дори Министъра на образованието. И най-прекрасното е, че това е първата крачка. Гимназията продължава да върви по пътя на модерното образование в 21-ви век и дава пример за други училища и градове не само в България, но и на Балканите. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com