Зодиите според китайския хороскоп

25652
Зодиите според китайския хороскоп
Снимка: iStock/Guliver

Кой си ти, според древния китайски календар?

Смята се, че астрологията е възникнала в Китай, около третото хилядолетие, преди Христа. Специалистите в тази област, винаги били много уважавани и търсени за съвет, както от държавни служители, така и от богати търговци.

Предлагаме ви, да се запознаете с хороскопи, съставени на базата китайската астрологична система. Те са разпространени в почти всички страни от източноазиатския регион.

Около средата на второто хилядолетие пр.н.е. в Китай е разработен 60-годишен цикъл. Той се основава на редуването на 12 животни (всяко от тях контролира една година) и пет елемента (огън, вода, земя, дърво, метал). Именно те им придават особености в характера на лице, родено в дадена година.

Животните, на които китайците поверили управлението на годините били - плъх, бик, тигър, заек (котка), дракон, змия, кон, овца (коза), петел, куче, прасе, маймуна. Те не са избрани случайно. Според легендата, именно тези животни дошли да се сбогуват с Буда, когато той напуснал Земята.

Според друга версия, плъхът е бил инструктиран да покани други животни при императора, който трябвало да избира за стюарди от години; Според трета версия, между животните, било организирано състезание по плуване и бягане. Всички легенди са единодушни, че плъхът спечелил правото да отвори цикъла не с честни средства, а с хитрост. Затова и хората, родени в отредените години, се характеризират с изобретателност.

В основата на традиционния китайски астрологичен цикъл е лунният календар, различен от григорианския. Затова хората, родени през януари или началото на февруари, понякога „се подчиняват“ на знака от предходната година. За да определите коя година в китайския календар сте родени, може да използвате специални таблици.

Дванадесетте животни, всяко от които покровителства собствената си година, са разделени на четири „триади“.

Първата триада включва Плъх, Дракон и Маймуна. Хората, родени в съответните години, са енергични и активни. Те могат да бъдат много мили или зли, но не и да са в златната среда. Плъхът и драконът се отличават с доста авторитарен стил на общуване; Маймуната постига целта си по по-дипломатичен начин. В по-голямата си част, хората от тези зодии са умни, чаровни, но и са склонни да се доверяват на стереотипи.

Втората триада включва Бик, Змия и Петел. Всички те печелят успех, чрез упорит труд, постоянни и неуморни усилия. Тяхното старание е похвално, а способността им да планират действията си заслужава възхищение. Освен това хората, родени в съответните години, обикновено са мили, търпеливи и пунктуални.

Третата триада е съставена от тигър, кон и куче. Те са привлечени от магнетично един към друг и се различават по специален, хуманистичен възглед, върху света. Последното, обаче не пречи на Коня да бъде егоист. Хората от тези три знака се характеризира със способността умело да говорят, да убеждават и лесно да установяват контактите. Всеки от тях има много познати, но и нужда само от любим човек, на когото може да се вярва с всички тайни.

Четвъртата триада е Заек (Котка), Овце (Коза) и Прасе. Те се отличават с желание за красив живот, повишено чувство за красота и изразени творчески способности. Всички те са артистични, имат развита интуиция и добри нрави. Душите им са създадени за любов и я превръщат в истинско изкуство. С всички свои достойнства, признаците на четвъртата триада сякаш са лишени от някаква вътрешна твърдост, специална енергия, необходима за истински успех.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com