Звездите, които се страхуват от насекоми

1518
Звездите, които се страхуват от насекоми
Снимка: Getty Images/Guliver

Страхът съпровожда човек постоянно. По-често от разумни страхове, но понякога човек страда от откровено болезнени форми. Природата се е постарала човечеството да не скучае само на планетата, за това една от многобройните фобии е тази към насекоми.От нея страдат не само обикновени хора, но и куп звезди, предава БГНЕС.

1. Никол Кидман

Защо Германия забранява прожекторите?

Германия планира да забрани прожекторите от здрачаване през по-голямата част от годината като част от стремежа си да се бори с драматич...

Холивудската звезда, отбелязваща своята 53-годишнина през 2020 от ранна детска възраст изпитва неприязън към всякакви буболечки. Причината за това се крие в детството й, когато тя живее в Австралия и по нейни спомени около дома, в който живее бръмчали всевъзможни насекоми, някои от които с исполински размери.Наплашеното момиченце се научило да прескача оградата, вместо да влезе през портала, само и само да не сблъсква с неприятните животинки.

Никол Кидман се опитва да се пребори със собствените си страхове като влиза в клетка с буболечки, но опитът се оказва неуспешен.

2. Кайли Дженер

Американският модел, собственик на козметична марка / Kylie Cosmetics/ и участник в риалити шоуто „Семейство Кардашиян“ Кайли Дженър прекрасно разбира проблемите на Никол Кидман. Успешната бизнесдама е убедена, че в пеперудите няма нищо красиво и целия възторг по тях е пълна глупост. А причината за такава увереност е проста - ако отрежете крилата на пеперуда, остава обикновен бръмбар.

При това отношение към пеперудите няма нищо удивително в това, че на Хелоуин тя се облича в костюм на пеперуда. Символът на лекота, изящество и красота за едни за други е истински кошмар.

Учени дадоха интересно предложение как да спасим света от глад

Диетолозите са открили големи количества антиоксиданти и други хранителни вещества в телата на скакалци, копринени буби, мравки и други...

3. Ирина Алексимова

Липидопетерофобията, както се нарича страха от пеперуди, не е чужда и на руски знаменитости.. Сред тях е Ирина Апексимова, която неведнъж е споменавала в интервютата си за собствения си страх.

Освен това актрисата, певица и телевизионната водеща не може ясно да идентифицират причините за патологичната омраза към крилатите насекоми. Но декларира с пълна увереност, че най-лошото е, че пеперудите пърхат навсякъде през летните месеци.

4. Скарлет Йохансон

Сложни отношения с насекомите, по-специално с един техен вид има и холивудската звезда Скарлет Йохансон. Блатофобията /страх от хлебарки/ не е шега работа! Поводът е случай, когато Скарлет се събужда в момент, когато представител на това племе спокойно се разхожда по лицето й. Това впечатляващо събуждане оставя такава следа в съзнанието й, че и до днес тя изпитва панически ужас от тези насекоми.

Държавата не предоставя допълнителни средства за борба с насекомите в дунавските общини

Българската държава не предоставя допълнителни средства за борба с насекомите в дунавските общини. Това заявява министърът на финансите...

5. Филип Киркоров

От блатофобия страда и известният певец, композитор и продуцент Филип Киркоров. Неговият патологичен страх от хлебарки достига такива мащаби, че дори е ставал причина за отмяна на концерти. Появата на един-единствен екземпляр в хотелската му стая в Красноярски хотел е била достатъчна да преустановяване на тура в Сибир и Далечния изток.

6. Клинт Истууд

С всевъзможни насекоми не се понася и знаменития „кинокоубой“ Клинт Истууд. Да изкара от равновесие актьора, познат с роли на немногословен и изключително мъжествен персонаж, е достатъчна една буболечка. На снимачната площадка Клинт Истууд неведнъж контактува с всякаква фауна, успява да преодолее неприязънта си към коне, но страха от насекоми се оказва най-силен.

7. Няма да е справедливо ако в класацията на хора, страхуващи се от насекоми не включим и Уди Алън. Сред многобройните му страхове, между които от височина, кучета и слънчева светлина до врани и деца, влиза всичко, включително и този от насекоми. Между другото, имайки предвид от какво се страхува четирикратния носител на „Оскар“, отсъствието на инсектофобия би било странно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...