Мъж от Добрич, убил жестоко любовника на жена си, се изправя пред съда

15215
Мъж от Добрич, убил жестоко любовника на жена си, се изправя пред съда
Снимка: Pixabay

Окръжната прокуратура в Добрич е внесла обвинителен акт в съда срещу 54-годишния Иван Ж. за убийството на семейния приятел Румен Райчев, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна. От държавното обвинение посочват, че тежкото престъпление е предизвикано от жертвата.

От години Румен и съпругата на обвиняемия са поддържали интимни отношения. На 31 октомври 2018 г. след уговорена среща Румен взел жената от автобусна спирка и се отправили извън Добрич. Случайно съпругът минавал по другото платно и видял жена си да се качва в колата на семейния приятел. Усъмнил се, че имат връзка и решил да ги проследи. Иван открил прелюбодейците в автомобила на Румен в най-неподходящия момент. Той отворил предната врата, взел ножа, който видял, и започнал да реже гумите, за да не могат да избягат прелюбодейците. Румен слязъл от автомобила, взел от багажника бухалка и ударил с нея съперника си по главата, след което го ритал в слабините. Но Иван успял да издърпа от ръцете му бухалката и започнал да чупи стъклата на колата, в която се бил заключил Румен. След като излязъл, Иван му нанесъл удари по тялото с ритници и юмруци. Съпругата през цялото време стояла на задната седалка и била свидетел на разпрата между двамата мъже. След това се качила в семейния автомобил и се прибрала със съпруга си.

Син уби майка си в Пловдив

59 годишна жена е била открита мъртва със следи от насилие тази сутрин в дома и в жр "Тракия" в Пловдив след сигнал за неприятна миризм...

Румен беше обявен от близките си за безследно изчезнал, а 20 дни след убийството му мъртвото тяло беше открито от случаен минувач. Последва задържане на Иван, чиято кръв полицаи са открили по кората на дърво в близост до престъплението.

Гръдна и черепно-мозъчна травма е причинила смъртта на Румен, става ясно от експертизата. Той е бил с множество счупвания на ребрата и страданията му продължили дълго, заради което убийството е квалифицирано с особена жестокост и по особено мъчителен начин. То е извършено в състояние на силно раздразнение, причинено от ударите на жертвата и от изневярата на съпругата, сочи направената комплексна психиатрично-психологична експертиза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИЧ:

Трима тежко пострадали при катастрофа край Добрич

Двама загинали при тежка катастрофа в Добрич

Справедливост за убития мъж от психично болен: Жители на Добрич излизат на протест

Удължават срока на грипната епидемия в област Добрич

Обявиха грипна епидемия в област Добрич

Години се мъчим да си оправим морската граница с Румъния при Шабла

В Добрич работят за надграждане на зоопарка (СНИМКИ)

Безплатни изследвания за Ковид в РЗИ-Добрич от 22 януари

Рибарски кораб аварира край Балчик

Вандализъм: Изпочупени са половината нови спирки в Добрич

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...