„Панаир на професиите“ помага за кариерното ориентиране на младежи в Добрич

1071
„Панаир на професиите“ помага за кариерното ориентиране на младежи в Добрич
Снимка: Йорданка Калчева

Interact Club Dobrich, чиито 18 членове са ученици, инициира „Панаир на професиите“ в областния добруджански град. По думите на неговия президент – десетокласничката от Езикова гимназия „Гео Милев“ Татяна Иванова целта е да се помогне на младите хора за кариерното им ориентиране.

Архитект, лекар, юрист, журналист, музикант, военен, учител и актьор са поканените лектори, които представят на младите хора своите професии. Най-голям е интересът към медицинските и IT специалности.

Вълчев е за насърчаваме училищата да обменят добри практики

"Основните задачи и предизвикателства пред образователната система, които обсъждаме, са подобряването на материалната база и модернизир...

„Медицината е избор на сърцето“, каза потомственият лекар ортопедът д-р Георги Желязков. Той не спести трудностите на професията, но подчерта, че от такива като него зависи дали ще има лекари в Добрич.

Архитектурата е творчество, знания за живота на хората, управление на формите, тя превръща желанията на клиентите в жизнена среда, заяви арх. Надежда Пампорова. Тя изказа удовлетвореността си, че към нейната професия има значим и постоянен интерес. И че дори минималното познаване на принципите на архитектурата формира интелектуалния облик на обществото.

Какво да учат, за да се реализират като музиканти, обобщи Елена Карабельова. Пътят на музиканта започва още в детските години и е необходима упорита и постоянна работа, за да се стигне до аплодисментите на сцената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com