X
 
 

Работилница за скимиращи устройства е разбита в Добрич

2070 0
photo of Работилница за скимиращи устройства е разбита в Добрич
Снимка: iStock/Guliver
В Добрич е открита и работилница за скимиращи устройства, използвани за неправомерно събиране на банкови данни на територията на Франция, съобщават от пресцентъра на Специализираната прокуратура. 

Акцията, свързана с разследването на участници в организирана престъпна група за производство и експлоатация на скимиращи устройства, е извършена в два поредни дни – на 8 и 9 юли от съвместен екип за разследване от прокурори от Специализираната прокуратура, служители от ГДБОП, съдия-следовател и полицейски служители от Франция.

В София и Добрич са задържани трима българи с Европейски заповеди за арест, за които има доказателства за участие в престъпната група. Те ще бъдат предадени на френските власти и изправени на съд във Франция.

Досъдебното производство на Специализираната прокуратура по този случай е образувано през юни 2018 г. на базата на Европейска заповед за разследване, издадена от съдия-следовател при апелативния съд в Лион при водено наказателно производство срещу двама българи. Двамата са били задържани няколко месеца по-рано, когато в нощните часове са свалили скимиращо устройство от автоматична колонка за гориво. Ден преди това собственикът на бензиностанцията подал сигнал, че на една от колонките е монтиран „скимер“ с микрокамера за записване на въвежданите ПИН кодове за банкови карти. Кадрите от видео наблюдението показали, че двамата българи са поставяли и сваляли скимиращите устройства.

На базата на тези доказателства се предполага, че двамата са част от по-голяма организирана престъпна група в България.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално