X
 
 

Ще променят общинска наредба в Добрич за намаляване популацията на уличните котки

6761 0
Ще променят общинска наредба в Добрич за намаляване популацията на уличните котки
Снимка: Йорданка Калчева
Предстои промяна в наредбата, за да може да се финансира кастрирането на уличните котки. Това стана ясно при обсъждане на проектобюджета на община Добрич. Към момента липсва законово основание да бъдат отпуснати средства за такава дейност и доброволци не са могли да усвоят обещаните от местната власт 3000 лв. миналата година, обясни инициаторът Светослав Петков. По негови данни поне с 10% са се увеличили котките в града.

„Този бюджет е бюджет за продължаване на промяната, в него са заложени много средства за инфраструктура“, заяви кметът Йордан Йорданов. Но след множеството искания за ремонт на различни улици в града, обясни, че е невъзможно едновременно да бъде рехабилитирана цялата улична мрежа с пари от тазгодишния бюджет.

Община Добрич залага бюджет от близо 76,4 милиона лева

В проектобюджета на община Добрич за 2020 г. са заложени 76 391 723 лв. От тях 61% или близо 46,7 млн. лв. са приходи за държ...

Йорданов изрази готовност да бъде изградена спортна площадка за деца със специални образователни потребности, каквото предложение направиха техни майки. Децата са хиперактивни и трябва да спортуват, но в Добрич липсват подходящи площадки за тях, сподели една от майките.

Пенсионерски клубове в кварталите „Балик“ и „Дружба“, поставяне на указателни табели на места, където те липсват, изграждане на детски площадки в междублоковите пространства са само част от предложенията на граждани, за които разчитат на финансиране от общинската хазна. А бившият кмет Детелина Николова, която три мандата беше начело на Добрич, постави въпроса за ремонт на пешеходните подлези. В тези съоръжения не е инвестирано от зората на демокрацията и много от тях с години са неизползваеми.

Actualno.com

Етикети: