Властта призова протестиращите в Добрич да спазват закона

1161
Властта призова протестиращите в Добрич да спазват закона
Снимка: Йорданка Калчева

Всеки има право на изрази гражданската си позиция, но при стриктно спазване на закона. Около това се обединиха на работна среща кметът на Добрич Йордан Йорданов, директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев, началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Жулиян Минев и представители на политически сили в града.

Апелът им към протестиращите е да не се допускат провокации и вандалски прояви. Протестът не е законен, ако поне 24 часа по-рано не е внесено уведомление в общината с посочване на часа, мястото и маршрута.

Стана ясно, че за тази вечер няма внесено уведомление, а съответно и разрешение за протест. Организаторите са оттеглили уведомлението след блокирания път за Варна. „Считаме, че с действията си мирният протест се превръща в гражданско неподчинение“, се посочва в мотивите им. Към момента има искане от друга група протестиращи за утре и за неделя.

Санкциите за участие в нерегламентирани протести са от 50 до 300 лв., а глобата за затваряне на пътища при първо нарушение – от 100 до 300 лв. като за всяко следващо нараства, уточни комисар Панчев. По негови данни вече са санкционирани 12 от 13 такива. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com