Фирми на братя от Смолян са шампиони по обществени поръчки 

35722
Фирми на братя от Смолян са шампиони по обществени поръчки 
Снимка: Pixabay

Фирми на братята Мирен и Кремен Красини от Смолян са в челото по получени обществени поръчки през миналата година, сочат статистическите данни на Агенцията по обществени поръчки (АОП).

Само в отминалата година дружествата „Променергомонтаж“ АД и „Красин“ ООД са сключили договори за общо 345 млн. лв.

„Променергомонтаж“ е създадена през ранните години на демокрацията. Тя е собственост на двамата братя чрез фирма „Красин“ едва отпреди около седем години и е шампион в класацията на АОП с договори за 182,3 млн. лв.

Самата „Красин“ ООД пък е с договори за 163 млн. лева. и е класирана на 6-то място в топ 100 на изпълнителите с най-голяма обща стойност на сключените договори. Двамата братя са с равни дялове в дружествата.

 

Братята Красини влизат в строителството като алпинисти със специализация в обслужването на високи съоръжения и сгради. Постепенно печелят позиции в бизнеса с изграждането на електрически системи и инсталации, преносни и разпределителни мрежи, проучване, проектиране и строителство на енергийни обекти.

(Кремен Красин - най-отдясно, по време на отчетно събрание на Камарата на строителите в Смолян)

Най-големите им възложители са предимно компании и държавни структури в сферата на енергетиката и електроразпределението - ЧЕЗ, ЕВН, ЕСО.

Оборотът на „Променергомонтаж“, която е регистрирана в Пловдив, за 2020 г.  е бил почти 21,7 млн. лева – една осма от заработеното чрез обществени поръчки през 2021-ва.

Фирмата „Красин“ ООД е регистрирана в Смолян през 2003 г. Специализирана е в строително-монтажни работи за промишленото и гражданското строителство, изграждане на инфраструктурни обекти. Рекламира с като главен изпълнител на проекти „под ключ“, строително-монтажни дейности при изпълнение на проекти от високо строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни и съобщителни мрежи и съоръжения.

Странен факт е, че в Камарата на строителите фирма „Красин“ е вписала 3-ма души персонал за 2020 г., а „Променергомонтаж“ е със 130 души.

Техни най-чести контрагенти са от сектора на енергетиката и енергийната инфраструктура, а фирмите им са специализирани в областта на електрическите системи. 

Справка в Търговския регистър и консолидирания финансов отчет на групата фирми под ръководството на братята Красини – фирмите „Променергомонтаж“, „Красин“ и „Грийн Проспект“ ЕООД сочи, че групата е с положителен финансов резултат - печалба от 6 млн. лева.  

Най-големият възложител в страната за изминалата година е Електроенергийния системен оператор (ЕСО) с поръчки за близо 700 млн. лева. Второто място е за АЕЦ Козлодуй с 460,6 млн. лева. Едно от дружествата в енергийния сектор – „ЧЕЗ-Разпределение“ АД е с обществени поръчки за 280,5 млн. лева. Общо трите дружества формират над 1,4 млрд. лева разход за обществени поръчки през 2021 година. 

 

Водеща снимка: Кремен Красин получава награда от Камарата на строителите в област Смолян по време на годишно отчетно събрание през 2018 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

TotalEnergies се отказва от проучванията в блок "Хан Аспарух"

Държавата губи до 1 млрд. лв. годишно от неефективно използване на горските ресурси

Най-лошото тепърва предстои за потребителите на популярен и любим продукт. Защо?

Си Дзинпин предупреди: Технологичният напредък на Китай няма как да бъде спрян

Правителството предлага да изкупи за 1,6 млрд. лева задълженията на "Топлофикация София“

Министър Радев: Няма опасност за цените на тока за бита

Икономическите и потребителските нагласи в България и в ЕС промениха посоката

Започват масови уволнения във въглищния регион на Стара Загора

Къде в Европа жилищата са най-скъпи и колко са готови да плащат хората?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика