Орешарски: Стремяхме се да защитим интересите на превозвачите

15999
Орешарски: Стремяхме се да защитим интересите на превозвачите
Снимка: БГНЕС

В този чисто търговски спор ние се стремяхме от самото начало да защитим интересите на нашите превозвачи. Това заяви премиерът Пламен Орешарски в Стара Загора, предаде БГНЕС.

"Ако не отчитахме този факт, щяхме да го решим много бързо. От друга страна трябваше да поддържаме добросъседските отношения между две страни като България и Турция, които са приятелски. Може да има недоразумения от време на време, но никога сериозни", каза премиерът.

Орешарски: Ще настоявам за отпадане на Закона за публично-частното партньорство

Правителството е започнало преразглеждане на част от законодателството, особено на Закона за публично-частното партньорство и на този з...

Той не се нае да определи времеви хоризонт, "тъй като ще трябват преговори за трайно уреждане. Не догодина да изникнат проблеми отново", подчерта той.

Преговори най-вероятно ще има в понеделник, предстои да бъде уточнено, посочи премиерът. За да избързаме със срещата, поискахме да е на място, което другата страна определи. Мисля, че така е феърплей, каза Орешарски. Мястото ще е в Анкара, каза той.

Днес приключи тридневната блокада на българо-турската граница. Шофьорите протестираха срещу проблемите с издаване на разрешителни за преминаване. Падането на блокадата стана възможно, след като българската страна се е съгласила да издаде 100 хил. разрешителни за турски превозвачи. Най-вероятно обаче това е само временно решение на конфликта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com