Защо да изберем къща от контейнери и как вървят цените?

71462
Защо да изберем къща от контейнери и как вървят цените?
Снимка: Hybrid Homes

Строителството на къща от използвани морски контейнери е все по-често срещана алтернатива, която върви ръка за ръка с по-изгодни цени спрямо традиционните технологии. Този нестандартен подход е в пъти по-евтин от капиталното строителство, което го прави предпочитан избор от мнозина. Ниските цени обаче не означават лошо качество – напротив. Къщите от контейнери не отстъпват по нищо по надеждност на бетонното строителство.

Строителството на къщи от контейнери – какви са ползите и за какво да следим

Строителството от морски контейнери става все по-популярно в световен мащаб. Реализираните проекти не се изчерпват само до къщи от контейнери, а обхващат целият спектър на сградното строителство - жилища, офиси, дори цели жилищни блокове, ресторанти, студентски общежития и други. Иновативната технология печели все повече фенове, благодарение на своята устойчивост и по-ниските цени.

Експерти споделят, че търсенето на подобни сгради ще се увеличава многократно именно заради по-ниските цени, мобилността и устойчивостта им във времето, което ги прави сигурен заместител на познатата технология, разчитаща на тухли и бетон.

Такъв е и фокусът на българската компания за строителство от морски контейнери Hybrid Homes - качество, което издържа с годините. Родните специалисти предлагат пълен пакет услуги, като разполагат с богат опит в изграждането на всякакви обекти - от къщи от контейнери, през различни сгради с търговска цел, до цели напълно функционални комплекси.

Конструкцията, стените, подовете и таваните на техните проекти се изработват от висококачествена стомана, която не ръждясва в дълбочина, тъй като защитата от ръжда е основна грижа на професионалистите в строителството.

Къщите от контейнери се характеризират с висока мобилост с доста по-ниски цени спрямо стандартното строителство, без да отстъпват по качество и надеждност;   

Снимка: Hybrid Homes

Височината на контейнерите представлява важен аспект при този вид строителна технология. Високите контейнери придават по-голям обем и светоусещане за простор в помещението. Височината на стандартните контейнери е 2.50 метра, но Hybrid Homes предлага такива с височина 2.90 метра, които осигуряват по-голяма свобода в реализирането на проекта и в крайна сметка повишават нивото на комфорт за обитателите.

къща от контейнери

Сградите и къщите от контейнери се изграждат изцяло според предпочитанията на клиента, като този вид строителство позволява издигането на обекти с височина до девет етажа. Тоест клиентите имат пълна свобода за реализиране и на мащабни проекти, при това на по-ниски цени спрямо традиционните технологии.

Може би един от най-важните моменти при търсенето на професионалисти за изграждане на къща или друг проект от морски контейнери е до каква степен се простират компетенциите на строителя. Казано с други думи – дали избраният строител може да завърши обекта до ключ, така че да е напълно готов за ползване.

Това е аспект, който не бива да се подценява, тъй като не всеки разполага с ноу-хау в контейнерното строителство. В крайна сметка никой не иска да стартира строителен обект, само за да се окаже накрая, че няма кой да извърши довършителните работи.

Hybrid Homes решава този проблем, тъй като предлага целия пакет от услуги. Така за клиентите остава единствената задача да наблюдават процеса по изграждането на желаната къща от контейнери.

къща от контейнери

Компанията поема всички задачи по строителството - топлоизолация, хидроизолация, шпакловани и боядисани стени, прозорци, вътрешни и външни врати, напълно завършени и оборудвани бани с тоалетни и общи помещения. Точно като в една къща от бетонно строителство, но на много по-ниски цени.

къща от контейнери

Строителството от морски контейнери е единствената технология, която не изисква фундаментна плоча, а позволява много по-леки решения на по-ниски цени, които професионалистите прилагат с цел по-малки въздействия и съкращаването на разходи за основата на сглобяемите къщи от контейнери.

Какво трябва да знаем за къщите от контейнери и какви са цените

Контейнерното строителство е иновативна технология, която логично повдига много резонни въпроси. Какви са цените при този вид строителство? Какво е нивото на безопасност и устойчивост? Изисква ли се готов проект? Специалистите от Hybrid Homes дават отговорите на най-често задаваните въпроси по темата.

Най-често задавани въпроси за къщите от контейнери

  • Имам ли нужда от проект? Hybrid Homes разполага с архитекти, дизайнери и конструктори, които изработват проект по всички законови изисквания на ЗУТ.
  • Нужен ли е фундамент? Не, не е необходим. Свържете се със специалистите на Hybrid Homes за повече информация, те ще ви предложат в пъти по-евтини и достъпни алтернативи.
  • Строителството издържа ли на атмосферните влияния - прекалено високи температури, буря, дъжд или гръмотевици? Морските контейнери са произведени и конструирани да издържат и на най-тежките атмосферни влияния, когато се превозват в морета и океани, заобиколени от висока киселинна среда. Любопитното за тях е, че паднат ли в морето, дори и натоварени (например пълни с 30 тона товар) не потъват, а плуват минимум 30 дни.
  • Радиоактивни ли са и биха ли им повлияли гръмотевица или мълния? Контейнерите на Hybrid Homes пренасят стоки за домашни потреби и не превозват радиоактивни товари. При превръщането им в домове биват осигурени с необходимата гръмоотводна и мълниезащита.
  • Каква издръжливост имат сградите от морски контейнери при употреба? Сградите от морски контейнери издържат и при най-висока степен на земетресение. Те не се разрушават, защото притежават висока конструктивна носимост за разлика от най-високия клас бетонни сгради, например.
  • Мога ли да разглобя такъв тип строителство и после да сглобя и ползвам на друго място? Да. С минимален разход за разлика от всички сглобяеми къщи, които се предлагат на пазара, независимо от срока на експлоатация къщите от морски контейнери могат да бъдат разглобени и монтирани на друго място или дори в друга държава.
  • Каква е цената на такъв тип строителство? Заради бързо променящите се цени на морски контейнери, предвид ситуацията в цял свят, стойността на грубо строителство е около 220 евро на квадратен метър. Hybrid Homes предлага различни степени на завършеност, като при първоначална консултация се обсъжда и планира цялостно проекта.

Клиентите, възползвали се от услугите на Hybrid Homes, се убеждават, както в професионалното отношение на специалистите в иновативното строителство, така и в доброто съотношение между цена и качество на реализираните проекти.

Освен всичко друго, технологията за изграждане на къщи или други обекти от контейнери, е щадяща за околната среда, което става все по-важно изискване в наши дни.

къща от контейнери

Защо строителството на сгради от морски контейнери е бърза и иновативна технология?

Строителството от контейнери в наши дни придобива все по-голяма популярност, като според мнозина това е технология, която ще намери мас...

Към днешна дата Hybrid Homes може да се похвали с десетки успешно завършени проекти, които функционират успешно: кафенета, ресторанти, училищни и студентски общежития, къщи, социални домове и тн.

къща от контейнери

Поемането на различни предизвикателства през годините, позволили натрупването на безценен опит, е в основната на високото качество, с което се свързват завършените проекти на компанията.

Най-новото предизвикателство пред строителната фирма е изграждането на комплекс, насочен към дигиталните номади, който ще бъде оборудван с всички технологии на бъдещето.

Всичко необходимо за реализацията на вашия мечтан проект можете да откриете на https://hybridhomes.bg и на телефон (+359) 879 600 033

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година

Евтим Милошев: Бизнесът в туристическия сектор е водещ и ние трябва да го подпомагаме по всякакъв начин

Рокади в АЕЦ "Козлодуй" и "Мини Марица -изток"

България е в челната тройка на ЕС по спад на промишленото производство

Превозвачите: Над милиард са директните загуби за българската икономика от неприемането ни в Шенген

Инфлацията в България се забави до близо 3-годишно дъно

Държавата обяви колко търси от "Лукойл" за свръхпечалба през март

Ще се навакса ли изоставането в събираемостта на бюджета? Говори бивш социален министър

Гърция купува фотоволтаични паркове в България

Николов: Заради корупцията в енергетиката плащаме милиарди през сметките си за ток, парно и вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика