Близо 450 отличници по английски език от страната участват в състезанието „Кangaroo Global Linguistics 2020”

5640
Близо 450 отличници по английски език от страната участват в състезанието „Кangaroo Global Linguistics 2020”
Снимка: Klett

Близо 450 деца от цялата страна взеха участие в проведения в София Национален кръг на международното състезание по английски език „Кangaroo Global Linguistics 2020” (KGL). В съботната сутрин столичното 119 СУ “Акад. Михаил Арнаудов” посрещна нетърпеливите да докажат своите знания ученици, заедно с техни преподаватели и директори от 54 училища в цялата страна, членуващи в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

“Въведеното през март извънредно положение заради пандемията от коронавирус наложи отлагането на състезанието за есента. Но това се оказа възможност за участниците да задълбочат подготовката и обогатят знанията си, за да демонстрират сега най-доброто от себе си в изпитните зали”, каза управителят на издателство Клет България Владимир Колев. “Доказали сме, че във време на изпитания можем да мобилизираме силите си. Вярваме, че тази година представянето на нашите ученици ще бъде най-силното досега.”

Всяка година близо 4000 ученици от цялата страна се съревновават в престижното състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а до финалния кръг ще достигнат само 15 българчета, които ще мерят сили с най-добрите в света.

“За втори път 119-о училище е домакин на Националното състезание. Сега, когато отложиха състезанието през март във Враца, не се поколебах да предложа точно 119-о училище за домакин с убеждението, че една голяма софийска сграда ще даде и спокойствие, и леснота при придвижването за всички, каза Диян Стаматов, директор на училището домакин

„Кangaroo Global Linguistics 2020” се организира у нас от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, създадена от  издателство Клет България.  Националното състезание по английски език датира от 2007 г. и се утвърди през годините като  едно от най-мащабните и престижни езикови съревнования у нас. Близо 60 хиляди ученици на възраст от 8 до 18 години са участвали до този момент в „Kangaroo Global Linguistics”, за да покажат наученото. Съревнованието е под формата на тест и се провежда по цял свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA). 

Награждаването на учениците - победители в Националното състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, както и на подготвилите ги учители, се провежда по традиция  по време на Деня на Кеймбридж. Това е 14-ото поред издание на най-голямото събитие за преподавателите по английски език у нас и в Югоизточна Европа. Тази година, поради извънредната ситуация, Денят на Кеймбридж се проведе виртуално и победителите в състезанието ще бъдат наградени в излъчилите ги училища. През следващата година се надяваме и състезанието, и Денят на Кеймбридж да се проведат според утвърдените традиции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Български ученици с два сребърни медали от Европейската олимпиада по експериментални науки

Матурите: Промени и новости - ако пропуснеш, можеш да се явиш пак

СофтУни с изцяло нови Upskill програми за IT специализация

България привлича водещи учени със заплати до 8000 лв.

Заради изборите: Местят матурата за 10 клас

Софийският университет ще награди най-добрите си студенти за годината (ВИДЕО)

Софийският университет сред най-добрите в световен мащаб

Ето как да се справим с агресията в училище: Специалист представи методи

Променят броя на отсъствията от детска градина по домашни причини

Окончателно: Ректорът на ЮЗУ е оправдан за злоупотребата с бонуси на свое име

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование