Червенкондев е гласен за ДКЕВР, Дамянова - за министър на образованието

17719
Червенкондев е гласен за ДКЕВР, Дамянова - за министър на образованието

Оставките, които заваляха днес, предизвикаха най-различни слухове относно това кой ще заеме овакантените постове на председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), както и на министър на образованието.

Според информация на bTV за заместник на Ангел Семерджиев се готви депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев. Той е заместник-председател на комисията по енергетика в Народното събрание. Освен него се спряга и името на Димитър Главчев, който оглавява временната парламентарна комисия за работата на ДКЕВР. Обсъжда се и името на Анжела Тонева, член на комисията за енергийно и водно регулиране.

Игнатов: Детската градина няма за цел да замени семейството

По-малко от 2% от родителите не са съгласни децата на 4 години да ходят на детска градина. Това съобщи образователният министър Серге...

По отношение на поста министър на образованието на дневен ред излиза името на сегашния заместник-министър на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, пише агенция КРОСС. Тя е един от основните двигатели на бурно оспорвания закон за задължителното предучилищно образование на децата след четиригодишна възраст.

Дамянова е завършила унгарска филология в СУ и “Финансов мениджмънт” в Стопанска академия “Димитър А. Ценов” в Свищов. Владее унгарски, френски, английски, руски и китайски език.

Работила е като международен изпитващ по унгарски език в Будапещенския университет “Лоранд Йотвьош" и преподавател в Софийския университет и преводач към “Транслингва – Европа” ООД.

Редактор: Ивайло Петров

ДКЕВР не е виновна за глобата за енергийния пазар от ЕК

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев категорично отхвърли твърденията, че именно подопечната му комисия е виновна за решението на Ев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование