Плюсове на дигиталното образование: четем повече и развиваме уменията си

1812
Плюсове на дигиталното образование: четем повече и развиваме уменията си
Снимка: Клет България

Ако все още се чудите какво е това - дигитална образователна система и защо има плюсове от нейното използване, не ви остава нищо друго освен да продължите смелото четене на този информационен образователен материал. Предоставяме няколко причини, заради които е удачно да използвате дигиталното усвояване на знания. 

Геймификация? Защо пък не 

Кой казва, че игрите трябва да са само за забавление и разпускане? Защо да не ги използваме и за преподаване на важни учебни материали и уроци? Получаването на знания може да става и по развлекателен начин без това да отмества фокуса от значимостта на материала. Няма какво да се лъжем, днешното поколение ученици имат нуждата да им се привлича вниманието за максимално повече време. Иначе просто казано - скролват надолу. Дигитализацията на преподаването позволява на всеки учител да предостави нужните знания по един интерактивен и развлекателен начин. Дали с игри и загадки, или пък с мулти-диджи 3D презентация, няма значение! Само палците да са горе! 

Бързо споделяне, бързи резултати 

Днес живеем в така наречената икономика на споделянето, където различни платформи предлагат онлайн споделяне на съдържание и то само на един клик разстояние. Десетилетия назад, когато един ученик трябваше да си набави нужните материали и знания, се започваше едно лутане из учебници и библиотеки, правеха се хвърчащи записки (като повечето от тях се губеха) и така общо казано за изпълнението на ценните домашни, се губеше време, което можеше да бъде впрегнато за други цели.

Сега, с използването на интерактивни образователни платформи, учащите могат да си направят домашните, като търсят, споделят, изпращат, коментират, гледат и слушат всички уроци и материали и то за изключително кратко време. Само ще споменем, че в една от най-големите уеб търсачки се правят по 63 000 търсения в секунда. Защо трябва да бягаме от дигиталните възможности, които една интерактивна платформа за образование може да ни предложи? 

Дигиталното образование чрез iZZI

Когато говорим за дигитално преподаване на учебни материали, не може да не споменем интерактивната платформа дело на издателство Клет България - iZZI.

Създадена и програмирана с основна цел - да бъде лесна и удобна, но в същото време и изключително богата на информация, iZZI успява да се наложи на българския пазар с достъпността и ефективността си. Платформата разполага с образователен център предлагащ над 50 хил. електронни ресурса и над 30 хил. интерактивни задачи, включително видеоматериали, аудио прочити, игри и симулации. iZZI помага на всички учители, родители и ученици да получат нужните знания по един лесен, интересен и достъпен метод. Чрез богата колекция от разнообразно учебно съдържание учители и ученици могат да разработват и организират своите уроци по-бързо и лесно, с помощта на разнообразни онлайн ресурси - упражнения, тестове, игри и визуализации. Трансформирана и подготвена специално за всички ученици от 1-7 клас, iZZI  предлага усъвършенствана дигитална учебна база, отговаряща на всички нужди и специфики, както на ученици, така и на преподаватели. С възможност за надграждане на уменията във всички класни и извънкласни дейности, тя предлага прекрасна учебна атмосфера, стимулираща всички които я използват. 

От 1 юли, интерактивната платформа за обучение iZZI ще предлага абонаментен план за всеки ученик от 1. - 7. клас на цена - 39,90 лв/за цялата учебна година

Крайният плюс

Трябва да разберем, че технологиите са основния инструмент за подобряване на производителността и оптимизиране на резултатите, в днешно време. Ролята на учителя в живота на всеки един човек не се ограничава до преподаването на уроци в учебните заведения. Учителят играе неразделна част от израстването на ученика, като му помага за изграждането на неговия характер и личностно развитие. Затова е важно връзката между учител-ученик да бъде възможно най-достъпна и сигурна, за което би могло да помогне използването на различни по вид смарт устройства и образователни дигитални платформи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com