Радев отговорил на РБ, че Путин не е канен за патрон на тържествата за 3 март

2694
Радев отговорил на РБ, че Путин не е канен за патрон на тържествата за 3 март
Снимка: БГНЕС

"Ние в Реформаторския блок (РБ) сме убедени, че Освобождението на България от Османската империя е плод преди всичко на подвига на българския народ и неговата саможертва в името на независимостта и достойнството нашата държава. Вярваме, че Националният празник е повод да почетем постижението на националната воля за независимост и да почерпим самочувствие и пример и за днешните предизвикателства". Това се казва в позиция на политическия съвет на Блока, изпратена до медиите, във връзка с появилите се информации, че държавният глава на Русия Владимир Путин ще присъства на тържествата по случай 3 март.

"В този смисъл, приемаме отговора на президента Румен Радев, че няма отправена покана към президента на Русия Владимир Путин да бъде Патрон на националния ни празник като знак, че честванията на 3-ти март ще се превърнат в тържество на силата на българския национален дух и признателността ни към всички народи, които помогнаха за извоюването на освобождението и независимостта на България", пишат от РБ.

Реформаторите питат президента канил ли е Путин за патрон на 3 март

Реформаторският блок изпрати писмо до президента с питане дали е организирано руският президент Владимир Путин да е патрон на следващия...

"Предлагаме като гости на тържествата да бъдат отправени покани към лидерите на всички държави, допринесли за националното ни освобождение, както и към държавните глави на европейските държави и към председателите на Европейската Комисия и Европейския Парламент", завършва позицията на РБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика