Родители и ученици ще оценяват учителите

42838
Родители и ученици ще оценяват учителите

Анкети сред родители и ученици ще оценяват труда на учителите, съобщиха експерти от образователното министерство в студиото на Тв7.

Други предлагани промени в Закона за образованието са свързани с квалификацията на учителите и създаване на портфолио на всеки учител.

50% от учителите у нас страдат от някакво заболяване

50% от учителите в България имат проблеми със здравето. Това показва проучване на Синдиката на българските учители сред 1030 учители в ...

Няма да има опасност от субективизъм при оценката, смятат експертите. Оценката на ученика и родителя е малка част от общата оценка, която преподавателите ще получават за своята работа.

Учител, който си обича работата и я върши професионално, няма от какво да се притеснява, смятат експертите. Портфолиото ще служи за ориентация на директорите, те би трябвало да са качени на сайта на училището и да са достъпни за всички, предаде БЛИЦ.

В проектозакона е предвидено още при незадоволителна оценка на преподавателя той да бъде освободен от работа. Как обаче това ще се прилага на практика при условие, че педагогическите специалисти у нас намаляват и сериозно застаряват, не е много ясно.

Редактор: Десислава Ушатова

И 3-годишните на изпит

Тестове за 3-годишните деца, които посещават детски градини, готвят от Министерството на образованието. Това стана ясно от думите на з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com