"Студент на годината" в България стана 4-курсник от филиала на ПУ в Смолян

5349
"Студент на годината" в България стана 4-курсник от филиала на ПУ в Смолян
Снимка: Илко Василев

Радослав Смаилов от филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в Смолян бе удостоен с престижната награда „Студент на годината 2020“ в националния конкурс, който се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. 4-курсникът в специалност „Български език и история“ бе отличен от Националното представителство на студентските съвети в Република Българияза своята активна научна и творческа дейност. Лауреатът получи наградата лично от кмета на София Йорданка Фандъкова на тържествена церемония в Аулата на Софийския университет.

Наред с пълното отличиепрез изминалата 2020 година Радослав Смаилов има над 10 научни публикации в областта на Средновековната история на България, представяни в национални и международни научни конференции, статии в съавторство по методика. Печели 1-во място в международен конкурс за есе, посветен на Иван Вазов. През 2020 г. е отличен като даровит и изявен студент от Фондация „Еврика“ със стипендия по целево дарение „Акад. Александър Теодоров-Балан“. В края на 2020 г. печели 2-ро място в Националния литературен конкурс за есе на тема: „Съвременните будители – надежди и разочарования“, организиран от НЧ „Отец Паисий-1893“ –Велинград. В средата на февруари2021 г. Радослав Смаилов е отличен със стипендия от Ротари клуб – Смолян. Участва и в студентския проект към Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в гр. Смолян – „Дигитална интернет базирана библиотека за родопските диалекти“, ръководен от гл. ас. д-р Мирослав Михайлов.

Имало е покани за студенти за "Студент на годината", каза председателят на НПСС

Не е вярно, че представители на „Ранобудните студенти” не са били поканени и не са присъствали на церемонията по награждава...

"Изключително съм развълнуван и съм много щастлив! Тази награда, както и всички останали, са много специални за мен, защото те са оценка за труда ми и за всичко, което съм направил“, сподели Радослав Смаилов, който е председател на Студентския съвет към филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в Смолян. Според студента на 2020 г., успехът се постига със собствени усилия и човек не трябва да чака някой да му го поднесе. Вярвам, че тайната е да бъдеш различен“, смята студентът на 2020 г. Той изказа благодарности на доц. д-р Румяна Комсалова /от Философскоисторическия факултет нан ПУ, Катедра „История и археология“. „Тя е главният „виновник“ този приз да бъде в моите ръце и човекът, с когото в последната година работим изключително всеотдайно! Благодаря също на проф. днк Мария Шнитер и на доц. д-р Русалена Пенджекова – хората, които не спират да вярват в мен и ми дават сили да продължавам“, каза Радослав Смаилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Безплатни упражнения и правила по БЕЛ за зрелостниците: Ето къде

За явяване на матура за поправка ще се плаща такса

За първи път: Откриват филиал на български университет зад граница

Наша ученичка с публикация в най-авторитетния форум за изкуствен интелект

Перспективи и възможности в IT сектора – интервю с Валентин Змийчаров

Директор на столично школо: Училището има основната цел да подготвя добри и щастливи хора

Ясно е каква ще е държавната гаранция при кредитите за студенти и докторанти

Кабинетът отпусна милиони за модернизиране на университетските библиотеки

След данните за фалшиви дипломи: Прокуратурата откри престъпления в ЮЗУ

Галин Цоков: Средствата за образование дават резултати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование