Трусовете в ДБГ продължават: Антони Тренчев също напусна

5906
Трусовете в ДБГ продължават: Антони Тренчев също напусна
Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев обяви в социалните мрежи, че напуска Движение "България на гражданите". Вчера това направи и друго разпознаваемо лице от партията - Настимир Ананиев.

"С много неща не съм бил съгласен през годините, но политиката е колективно начинание и човек понякога, всъщност твърде често, прави компромиси", написа той в публикацията си. 

Зеленогорски: Единодействието на десните може да възстанови доверието в нас

„Единодействието на десните може да възстанови доверието в нас“. Това заяви Найден Зеленогорски, член на Политическия съвет...

По думите му решаващ тласък му е дал последният Национален съвет на ДБГ, на който се взело "абсолютно погрешното решение" да се отложи конгресът за неясно точно кога, при обявен такъв за юни. "Още тогава изразих готовността си да си направя отвод (при евентуални номинации) за председателското място, стига това да не ни отклони от правилния път на качествена и реална промяна", съобщава още той. 

По думите му "усилията за трансформация", положени от лидера на партията в оставка Меглена Кунева, са били "умножени по нула".

"Аз в мимикрии не мога и няма да участвам, твърде високо мнение имам за себе си и за хората, към които такава мимикрия би била насочена. Нямаме нито времето, нито лукса, да се заблуждаваме - всички партии от така наречената десница или демократична общност, както гледам, че напоследък е модерно да се формулира, са в твърде лоша кондиция, ДБГ включително... Трябва нов подход, които преминава през съвсем различно отношение към голямото животно в джунглата (ГЕРБ)", написа още той в социалната мрежа.

Според източници на Actualno.com в ДБГ обаче причината Тренчев да напусне е фактът, че не е усетил достатъчно подкрепа за лидерската позиция. Припомняме, че при напускането си Кунева обяви, че Димитър Делчев и Тренчев ще са зам.-председатели до избирането на ново ръководство.

ДБГ не приема мажоритарният вот да се решава при договорки за постове и кресла

„Движение България на гражданите“ (ДБГ) изразява своето притеснение относно проведените вчера преговори между ГЕРБ и Обедин...

Според информацията ни вторият е имал надежди да остане на лидерската позиция, като е имал надежди да използва инерцията от личната си кампания за парламентарните избори на 26 март. Именно затова Тренчев е разочарован, че конгресът, на който ще се избере новото ръководство, е отложен и няма да се състои през юни. Според данните обаче това е наложено от чисто практични и финансови причини и е съобразено с желанието на структурите.

Нашият източник посочи още, че Тренчев е бил с по-малко преференции от изборите през 2014 г., които го изпратиха в Народното събрание. Това също е разочаровало бившия депутат. "Партията е стабилна, напускат малко хора и структурите продължават да работят нормално", допълни източникът ни.

Според информацията най-логичният избор за лидер на ДБГ е ветеранът Найден Зеленогорски, който обаче се е почувствал лично обиден от атаките на Настимир Ананиев срещу себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика