НАТФИЗ проговори: Не на репресията срещу студентите

50922

Продължава студентската окупация. Тази сутрин студенти от Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) отново блокираха за кратко ул. "Георги Раковски", но не с танци и с усмивки, а със силно послание.

Студентите излъчиха говорител и направиха изявление, в което казват, че те, недоволните, както се определят и които променят правилата в държавата, категорично се противопоставят на всякакъв вид репресии и психически тормоз към студентите - колегите им от страната, които са заплашвани заради това, че искат да бъдат част от недоволните.

"Днес ние ще говорим. Днес казваме: Ние, недоволните, движим времето напред, ние променяме", гласеше началото декларацията на студентите от НАТФИЗ.

"В борбата си срещу неморалното, цинично и безотговорно правителство, начело с Пламен Орешарски, ние се обединяваме против репресията на наши колеги от цялата страна. В този момент много от тях са подложени на психологически натиск и заплахи", заявиха студентите.

"Всеки, който ни подкрепя, подкрепя една борба за бъдеще и за достойнство. Ние променяме, но и всички вие можете да променяте. Не казвайте: Утре ще почнем голямото, днес печелим пари за прехраната. Не казвайте: Утре ще бъдем честни, днес тихичко ще се проврем. Носете си новите дрехи, момчета. Ходейки, падаме. Сънувайки, мрем", завърши тяхната декларация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com