Втората матура - вижте верните отговори по отделните предмети

7910
Втората матура - вижте верните отговори по отделните предмети
Снимка: БГНЕС

На втория кръг от Държавните зрелостни изпити по учебен предмет по избор се падна вариант №2. В късния следобяд от Министерството на образованието и науката (МОН) публикуваха и изпитните материали по отделните предмети заедно с ключа с верните отговори.

Може да проверите как сте се справили с изпита, като последвате ТОЗИ ЛИНК.

Матури 2017: Вече има анулирани работи за преписване, но само от XII-ти клас

11 са писмените работи, които са били анулирани на тазгодишната матура по български език и литература след XII-ти клас, съобщи Министер...

Втората матура днес бе по 13 учебни предмета, от които зрелостниците избират само един. За първи път изпитът бе разделен на модули. По четири предмета модулите бяха два – математика, физика и астрономия, биология и здравно образование, както и химия и опазване на околната среда. По всички останали предмети имаше три модула.

Общо 53 679 абитуриенти бяха подали заявления за явяване на изпита по данни на МОН. Колко от тях са се явили обаче, ще стане ясно по-късно днес. Най-много заявления имаше по биология и здравно образование – 14 133, следвани от английски език – 11 686. На трето място е географията с 8693 заявления. Най-малко ученици искаха да държат изпит по италиански език – 79.

За първи път тази година абитуриентите от професионалните гимназии имат право да не се явят на втора матура, а като оценка от държавния зрелостен изпит в дипломите им да бъде вписана средноаритметичната оценка от изпита по теория и практика на професията. От това право са се възползвали 7691 зрелостници.

 

Изтече ли темата за матурата по БЕЛ и тази година? (СНИМКА)

По традиция в дните около държавния зрелостен изпит по български език и литература в интернет пространството и най-вече в социалната мр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование