Григор Димитров се е засилил към Джокович на Ролан Гарос: 16-ият в света ще го спира

1554
Григор Димитров се е засилил към Джокович на Ролан Гарос: 16-ият в света ще го спира
Снимка: Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава своето участие на един от турнирите от Големия шлем - Ролан Гарос. Хасковлията излиза в 1/16-финален мач от състезанието и ако успее да стигне до следващата фаза, по всяка вероятност там ще го чака световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович.

Ще продължи ли Григор Димитров с "гевреците" на Ролан Гарос?

Димитров обаче ще има трудна задача. Той ще трябва да се справи с 16-ия в света Диего Шварцман. Двамата се срещнаха съвсем наскоро - преди около три седмици, когато на турнира в Мадрид, част от сериите "Мастърс 1000", българинът успя да спечели категорично срещу своя опонент, като му даде общо едва три гейма, записвайки и "геврек".

Сблъсъкът им на Ролан Гарос ще се проведе в петък, 27-и май. Коефициентът на efbet за успех в полза на българина, който е под номер 21 в световната ранглиста, е 1,67. Победа за аржентинеца пък е със ставка 2,35.

Двамата са се срещали общо четири пъти в официални двубои до момента, като Григор Димитров има предимство от 3:1 победи, въпреки че загуби първата им среща (в Истанбул през 2016 година). В съперничеството им са се разиграли общо 11 сета, като два от тях са завършвали с "геврек".

Първият случай е от въпросния им първи двубой в Истанбул и е в полза на Шварцман, докато втория, както вече споменахме, дойде при срещата им преди малко повече от три седмици в Мадрид. Коефициентът и в този случай да има сет, който да завърши на 0, без значение в полза на кой тенисист, е 11,00, докато за това да няма подобен сет е 1,07. Трябва да се отбележи, че и при последния мач на Димитров (срещу Борна Чорич) се стигна до "геврек" в полза на българина.

В първите им две срещи се получаваха много оспорвани сблъсъци и загубилият неизменно печелеше по един сет. При последните им два двубоя обаче Шварцман така и не успява да спечели част срещу родния състезател. Един от тези мачове е на турнир от Големия шлем, макар и Уимбълдън.

Колко оспорван ще бъде дуелът Григор Димитров - Диего Шварцман на Ролан Гарос?

Коефициентът на efbet и втората им среща на турнир от Големия шлем да завърши в три сета е 2,40 (съответно за четири сета е 2,80, а за пет е 3,60). Повече сетове биха значили и повече изиграни геймове, поне на хартия. Ставката за над 37,5 гейма в сблъсъка между Григор Димитров и Диего Шварцман е 1,93, докато за под 37,5 гейма в мача е 1,95.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com