Непобедимият Ливърпул ще опита да превземе крепостта на Манчестър Юнайтед

6153
Непобедимият Ливърпул ще опита да превземе крепостта на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

Тази неделя ще се състои голямата футболна "класика" в Англия, противопоставяща два от най-легендарните отбори в света - Манчестър Юнайтед и Ливърпул. "Червените дяволи" посрещат мърсисайдци в първото дерби помежду си за новия сезон, което ще се състои на митичния "Олд Трафорд". А очакванията са за един много вълнуващ сблъсък, в който едва ли може да се отличи фаворит.

Историята многократно е доказвала, че в подобни дербита моментната форма остава на заден план, а напред излизат емоциите. Няма спор, че Ливърпул се намира в по-добра форма, след като мърсисайдци не са губили мач от 6. април, когато отстъпиха на Реал Мадрид в Шампионска лига. Юнайтед е малко по-колеблив в изявите си в последно време, но в своята крепост "Олд Трафорд" е много труден за побеждаване.

Ситуацията във Висшата лига

След осем изиграни кръга Ливърпул се нарежда на втората позиция във Висшата лига с пет победи и три равенства, които им носят актив от 18 точки. Лидер е тимът на Челси, който е с една точка повече. Манчестър Юнайтед стартира отлично сезона, но в последните си три мача няма победа - две загуби и едно равенство, което понастоящем ги нарежда на шесто място с 14 пункта.

Юнайтед или Ливърпул - кой ще вземе дербито?

Ливърпул е спечелил девет от дванайсетте си мача от началото на новия сезон, като три от победите са в Шампионска лига. Манчестър Юнайтед пък има четири загуби и две равенства през новата кампания. През 2021 година Ливърпул и Юнайтед са се срещали три пъти, като са си разменили по една победа, а веднъж завършиха наравно. За предстоящото дерби efbet дава коефициент 3.10 за победа на Манчестър Юнайтед, 3.80 за равенство и 2.10 за победа на Ливърпул.

Ще има ли "дъжд от голове"?

Ливърпул и Манчестър Юнайтед влизат в битката като двата най-резултатни отбора от началото на сезона във Висшата лига. Мърсисайдци са отбелязали 22 гола, докато "дяволите" са с 16 попадения, колкото имат и отборите на Челси и Манчестър Сити. Тимът на Юнайтед е допуснал и 10 попадения - колкото е инкасирал и 15-ият Саутхемптън. Ливърпул пък е получил 6 гола във вратата си. От efbet дават коефициент 1.60 за над 2,5 гола в срещата, докато за под 2,5 гола коефициентът е 2.55. Двата отбора да отбележат гол в мача е с коефициент 1.55.

Всички пазари на efbet за дербито Манчестър Юнайтед - Ливърпул вижте ТУК!

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени

Какво се случи в мача - НАУЧЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com