Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев е по-непредвидимо от всякога в efbet Лига

1549
Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев е по-непредвидимо от всякога в efbet Лига
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пловдив)

Деветият кръг в българската елитна efbet Лига ни предоставя повече от интересни сблъсъци, а несъмнено пловдивското дерби е гаранция за емоционален мач! Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) по традиция не оставят зрителите да скучаят, а привържениците по трибуните със сигурност отново ще са на ниво в събота (25.09) от 16:15 часа.

Това, което засилва още повече очакванията към тази среща, е фактът, че по-успешно представящият се от двата отбора в последните години Локомотив започна много слабо кампанията (6 точки от 7 мача - 11-о място), докато "канарчетата" изумиха с формата си и към момента заемат лидерската позиция в шампионата (17 точки от 8 мача).

Класирането

След мач с 6 гола: Локомотив Пловдив отпадна от Копенхаген

Локомотив Пловдив приключи участието си в Лигата на конференциите. "Смърфовете" отстъпиха на ФК Копенхаген като гост с 4:2. Още в...

Въпреки местата на градските съперници в класирането "смърфовете" са определяни за фаворит, а efbet предоставя коефициент от 2,20 за техен успех. Залог за победа на Ботев пък ще бъде умножен по 4,00, докато за равенство - по 3,15.

За никой от двата отбора не може да се каже, че има преимущество в директните сблъсъци в последно време, тъй като при най-скорошните им двубои балансът е пълен - две победи за Локомотив, два успеха за Ботев и две равенства. Трябва да се отбележи обаче, че двата мача в полза на "смърфовете" бяха далеч по-необикновени от останалите - единият, защото бе финал за Купата на България (спечелен от тях с 1:0 на 15.05.2019 г.), а другият, защото завърши с шокиращ разгром от 6:0.

Последни двубои

Именно това бе и последният епизод от тяхното съперничество до момента, а любопитното е, че двубоят наруши серия от 7 поредни мача между градските опоненти, в които нямаше повече от общо два гола (включително и нулеви равенства на два пъти). Efbet предлага коефициент от 1,65 за под 2,5 попадения в тази им среща и по-висок такъв от 2,35 за над 2,5 гола.

Ако един отбор поеме инициативата чрез откриване на резултата, пътят обратно в мача за другия се оказва непосилен напоследък. За последните десет мача между Локомотив и Ботев във всички турнири има само един случай, в който и двата отбора реализират гол (и в крайна сметка мачът тогава завършва 1:1). Коефициентът, предоставен от efbet, за нарушаване на традицията и гол/гол в срещата е 2,05, докато за обратното (няма гол/гол) е 1,90.

Локомотив Пловдив не преклони глава пред Копенхаген

Локомотив Пловдив завърши наравно 1:1 със силния датски отбор на Копенхаген в мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конф...

В два от последните пет двубоя резултатът на полувремето е равен (и в двата случая 0:0). За реми на почивката и краен успех за лидера във временното класиране коефициентът на efbet е 8,00, докато за Х след първата част и триумф за Локомотив - 4,30 (за равен първо полувреме и краен изход - 4,00).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от рубриката "ТРЪПКАТА Е НАВСЯКЪДЕ":

Дадоха нищожни шансове на Григор Димитров да спечели титлата в Мадрид

Арсенал и Челси се сблъскват в голямото дерби на Лондон с огромен залог

Интер се изправя срещу Милан, за да подпечата шампионската си титла в Италия

Време за Ел Класико! Реал Мадрид ще опита да откаже Барселона от титлата

След кошмарната издънка: Ливърпул отчаяно търси обратен път към титлата

След 3 поредни загуби: Левски излиза за победа над Берое в efbet Лига

След новия начален бонус: efbet зарадва потребителите си и с нов VIP джакпот!

Пред Игор Тиаго и всички останали: Десподов фаворит №1 за гол в реванша ПАОК - Брюж

След 0:3 на "Анфийлд": Ливърпул не е напълно отписан от Европа

"Алианц Арена" не помага: Байерн и Арсенал "на кантар" в Шампионска лига!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Efbet