Победата е все така ценна: Залогът за Сити и Ливърпул този път е различен

2745
Победата е все така ценна: Залогът за Сити и Ливърпул този път е различен
Снимка: Getty Images

Манчестър Сити посреща Ливърпул в първия кръг след паузата за националните отбори. Дербито от 29-ия кръг се заформи като един от най-очакваните сблъсъци във Висшата лига в последните години. В големи периоди от тях именно това бяха тимовете, за които се смяташе, че играят най-добър футбол. Не само в Англия, но и в света. Не така стоят нещата през този сезон обаче. "Гражданите" изостават с осем точки от първото място (и с мач по-малко), докато мърсисайдци се борят за топ 4 и имат пасив от седем пункта към момента (но и цели два мача по-малко от 4-тия Тотнъм).

Манчестър Сити - Ливърпул: Голямото дерби на кръга във Висшата лига

Така макар и с различен залог от последните години за двата тима, грандовете ще имат голяма нужда от точките. Коефициентът на efbet за това те да отидат при домакините и Пеп Гуардиола с успех е 1,66, докато ставката за победа в полза на Юрген Клоп и компания е 5,40. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,30. Двата отбора се изправят един срещу друг на "Етихад Стейдиъм" в събота, 1-ви април, от 14:30 часа българско време.

През 2022-ра година двата отбора се изправиха цели пет пъти един срещу друг (нито веднъж в Европа). С тези сблъсъци се затвърди и сериозното съперничество между тях. Което освен всичко друго предлага и много зрелище. Ако се абстрахираме от предпоследния им двубой, спечелен с 1:0 от Ливърпул, в останалите девет най-скорошни срещи са паднали изумителните... 37 попадения, което е средно по над 4 на мач! За последните 10 срещи между тях пък Сити има три победи, Ливърпул четири, а останалите три срещи срещи са завършили наравно.

Ще си спретнат ли Сити и Ливърпул ново голово шоу?

Коефициентът на efbet за това отново да има голово зрелище между тези състави и над 4,5 попадения е 4,80, докато за под 2,5 гола и по-постна продукция откъм този аспект, ставката е 2,30. Съответно пазарът пък за това и Манчестър Сити, и Ливърпул да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 1,73, докато за няма гол/гол е 2,20.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com