100 хиляди руски курортисти отказват да напуснат Крим

2254
100 хиляди руски курортисти отказват да напуснат Крим
Снимка: Pixabay

На 6 април на летището в кримската столица Симферопол отменили 85% от полетите, съобщи руското издание svpressa.ru. За денонощието са изпълнени единствено 6 излитания и кацания от планираните 40 по разписание.

Властите в републиката настоятелно предложили на почиващите до тази дата да си заминат по домовете из цяла Русия. За целта на туристите бил даден 3-дневен срок. Не били плътни и автоколоните в посока на изток по новия мост.

В началото на март Министерството на курортите в Крим възторжено рекламирало почивката на полуострова: при нас няма коронавирус, така че ви чакаме, скъпи сънародници. И след като Путин обяви за неработни дните от 28 март до 5 април, мнозина от големите руски градове се изкушили да тръгнат на предлаганата екскурзия и в резултат наводнили Голяма Ялта и Евпатория.

EС разкритикува Русия за човешките права и милитаризацията в Крим

Върховният представител на Европейския съюз (EС) за външните работи и политиката на сигурност разкритикува остро Русия за ситуацията с ...

EС разкритикува Русия за човешките права и милитаризацията в Крим

Според местните власти, общо са се събрали над 100 хиляди души. Много от тях са от центъра на заразата Москва и затова столицата не стана краен пункт на обратната дестинация.

В условията на развихрилия се коронавирус гостите се явили нежелани и буквално ги гонят. Тъй като държавата има административна власт над хотелите и санаториумите, те се настанили в нелегални квартири, които не са контролирани за спазване на карантината.

Според svpressa.ru, на полуострова засега има само 5 души заразени от коронавирус – те са от Мексико и от Москва. Никой в Крим не възприема заплахата от епидемията сериозно.

Временният губернатор Сергей Аксьонов издал указ никой да не излиза на улицата освен държавни и общински служители, както и притежаващите специално писмено разрешение. Народът обаче „плюе” на ограниченията, хората се съгласили единствено да носят маски, но без да закриват носовете, за да дишат свежия морски бриз.

Украйна се гневи на Apple за поставянето на Крим в рамките на Русия

Украйна порица Apple, защото показа анексирания полуостров Крим като част от Русия, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС. ...

Сайтът svpressa.ru цитира градоначалника на Ялта Иван Имгрунт, който заявява и в местните медии, че тълпи туристи и местни жители не спазват карантинните мерки за самоизолация, пречат на ремонта на централната крайбрежна алея на Ялта. Пие се алкохол и на място и в движение: запасите в магазините от масандровски портвайн и коктебелски мадейра в града са на привършване.

Москва: Въпросът с Крим е приключен

Нарушителите ги заплашва глоба от 1 до 30 хиляди рубли (приблизително до 500 долара), но полицаите не могат едновременно да глобят десетки хиляди души.

За да може да се постелят нови плочки на Централната крайбрежна улица на Ялта, тя е блокирана от полиция, Росгвардия и местни казаци.

Полицейският началник на Ялта Виктор Шварц заплашил разхождащите се хора със силова блокада на основните транспортни артерии. Спрените за проверка шофьори се държали нахално, разпалено доказвали правата си, правели видеозаписи и дори цитирали Конституцията.

Москва: Въпросът с Крим е приключен

Заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко заяви, че Русия няма да обсъжда темата Крим на никакви форуми, тъй като...

Практически във всяка кола има истинско или подправено копие от документ, даващ право за пътуване до вилата, а това официално е разрешено. Извънградските зони за пикници са много, през последния неделен ден е запалена гора – 25 дка са гасени от 98 огнеборци и 23 специални машини.

Докато дядовците и лелите са под карантина сред природата, обезумели от безделие ялтински тийнейджъри се обединили в банди с моторни скутери и забръмчали в надпревара по улиците. Полицията вдигнала ръце от безизходица.

Децата трябва да учат дистанционно, но още първия ден се повредил централният сървър и цялата кримска система „Електронно списание” излязла от строя. Всички ученици плъзнали из парковете. Педагозите не искат да си представят какво ги чака още в близките дни.

Кримчани и техните гости ядат, пият и се веселят на воля, какво ли обаче ги чака още в близките дни?

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Масирана украинска атака с дронове: 50 свалени според Русия (ВИДЕО)

Търсят се соларни специалисти: Това е може би една от най-перспективните професии в бъдеще

В Германия работят повече от всякога: 55 милиарда часа работа - рекорд!

Зеленски: Украйна се нуждае от най-малко седем ПВО системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Макрон: Ще направя всичко възможно, за да туширам напрежението между Ливан и Израел

Как Русия разсипва електроцентралите на Украйна

С бомби и мощни атаки: Русия хвърля всички сили за Часов Яр

Една седмица в засада: Буданов разкри как е свален руския бомбардировач Ту-22 МЗ (ВИДЕО)

Шолц: Войната в Украйна може да се проточи още няколко години

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа