X
 
 

12 войници в болница след сблъсък със северни елени

Северни елени изпратиха 12 военни в болница, след като изскочили на пътя на бронирана машина, участваща в маневри на финландски военни в Лапландия, съобщи БГНЕС.

Колата зад нея се блъснала в машината, която рязко завила, за да избегне елените. Двадесет и осем души пътували в двете армейски превозни средства по време на тренировките.

Елените в Лапландия светят в тъмното, за да не бъдат прегазени от коли

Във финландската област Лапландия, където се смята, че живее Дядо Коледа, се изпробва метод, чрез който северните елени да светят нощем...

В момента 5-ма от ранените все още са под наблюдение в болница, а останалите са освободени да продължат военните ученията.

Близо 340 000 елени обитават Финландска Лапландия през лятото. Животните представляват реална опасност за движението по магистралите, защото не се страхуват от моторните превозни средства.

Експерти обясняват, че те често бягат по пътищата на страната, докато се опитват да избегнат облаци от комари, край гористи месности в края на лятото. Някои пастири пръскат с фосфоресцираща боя рогата на елените си, за да намалят броя на щетите и жертвите.

Официалната статистика сочи, че в първите зимни месеци средно до 20 елена на ден може да са участници в пътни инциденти.

Уникален леден хотел посреща гости в Лапландия

В шведска Лапландия е открит леден хотел, за строителството на който са изразходвани около 5000 тона лед. Вече за 26-и път уникалният ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...