Акция на анархисти в Атина

1125
Акция на анархисти в Атина
Снимка: Getty Images/Guliver

Гръцки анархисти заляха с боя сградата на Министерство на инфраструктурата и транспорта на Гърция в Атина и избягаха, съобщи местната полиция.

По-късно, гръцките анархисти, качиха на своя сайт възвание, в което казват, че нападението е провокирано от причинения огромен брой жертви на горските пожари от 23 юли в източната част на областта Атика. Членовете на групата „Рубикон“ твърдят, че поради липсваща инфраструктура за евакуация на населението и за борба с пожарите е извършено „най-голямото престъпление в Гърция“.

Задържаха 65-годишен, основен заподозрян за пожарите край Атина

В Гърция бе задържан 65-годишен мъж, за когото се предполага, че е основният виновник за унищожителните пожари край Атина, при които за...

„Държавата, както и при всички извънредни за нея обстоятелства, се държи подобно на щраус. Тя предпочита така да действа по чисто политически причини, за да избягва отговорността. Тя носи отговорността за едно от най-масовите убийства в страната“ – се казва във възванието. „Ние можем само да заявим нашата безусловна и непоколебима съпричастност с хората и техните семейства, пострадали при пожарите.“

Анархистите от „Рубикон“ се появиха през 2009 г. на вълната на икономическата криза в Гърция и от тогава са осъществили стотици нападения над редица министерства, организации, посолства и представителства на чужди компании.

На 22 юли същата организация заля с червена боя фасадата на Министерство на външните работи на Гърция. Тогава разпръснаха листовки, в които се казваше, че нападението е в знак на солидарност с народа на Палестина. Анархистите разбиха на 21 юли със железни пръти стъклата на данъчната инспекция, в атинския район Психико, разположена срещу посолството на Израел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа