X
 
 

Анкара: Северна Македония не сътрудничи в борбата с тероризма

939 0
Анкара: Северна Македония не сътрудничи в борбата с тероризма
Снимка: iStock/Guliver
Северна Македония не оказва очакваното съдействие на Турция в борбата срещу терористичните организации. Това заявиха от турското посолство в Скопие, цитирани от „Анадолската агенция“.

Дипломатическото представителство пусна онлайн позиция, в която се казва, че антитерористичните операции на Анкара се водят и у дома, и в чужбина, за да бъде регионът по-безопасен, съобщи агенция Фокус.

Призив в парламента на Северна Македония: Учете албански, защото е езикът на бъдещето!

"Учете албански, албанският е език на бъдещето", пише в заглавие скопският вестник "Вечер", като цитира изказване на депутата Артан Гру...

В случая става въпрос за „Фетулахистката терористична организация“ (ФЕТО) – която в Турция смятат за отговорна за неуспешния опит за преврат срещу Ердоган през 2016 година и свързаните с нея мрежи. От посолството са категорични, че усилията им ще продължат до „постигане на краен резултат“.

В изявлението се отбелязва, че тези, които работят „в институции и организации на терористичните организации, за които става въпрос, повече няма да могат лесно да влизат в Турция, както са могли“.

В изявлението се подчертава, че Турция е страна с волята и силата да води своята борба срещу тероризма сама.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители