Австрия и Германия репатрират хората си, ще превозват и други европейски граждани

4535
Австрия и Германия репатрират хората си, ще превозват и други европейски граждани
Снимка: iStock

Германия и Австрия обявиха още полети за репатриране на свои граждани от трети страни като на борда на самолетите ще допускат и граждани на други държави от ЕС, съобщиха от българското външно министерство.

Германия организира полет, с който да репатрира гражданите си от Сан Хосе, Коста Рика на 22 март в 11 ч. (местно време), който ще лети до Франкфурт на Майн. Гражданите на ЕС, които искат да се възползват от полета, трябва да се обърнат към посолството на Германия в Коста Рика.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 22 март

Глобалната пандемия от коронавирус (SARS-CoV-2 - всеобщо признато съкращение, както и COVID-19 или 2019-nCoV) вълнува сериозн...

В страната само за едно денонощие броят на случаите на коронавирусна инфекция в Германия нарастна с 1,9 хиляди. Това съобщи в ежедневния си доклад Институтът „Робърт Кох“, предаде ТАСС. По официални данни общият брой на заразените в Германия надхвърля 18,6 хиляди. След усложнения от COVID-19 са починали 55 германски граждани. Епицентрите на разпространението на коронавирус в страната остават Северен Рейн-Вестфалия, Баден-Вюртемберг и Бавария.

На 16 март германският парламент наложи обширни рестрикции на населението - почти всички обществени места, барове, клубове, музеи, кина бяха затворени. Разрешени са само неотложни пътувания.

Австрия организира допълнителни полети за репатриране на своите граждани, в които могат да се включат и граждани на други страни от ЕС, от следните дестинации:

- ​От Мексико Сити през Канкун до Виена на 24 март. Самолетът излита в 14:10 ч. (местно време) и пристига във Виена на 25 март в 12:30 ч. (местно време)

- От Канкун, Мексико до Виена, излитащ на 24 март в 17:30 ч. (местно време) и пристигащ в 00:30 ч. (местно време) на 25 март

Румъния затяга мерките заради коронавируса

Румънските власти решиха през март да въведат полицейски час, да затворят търговските центрове и стоматологични кабинети, заяви министъ...

- От Пунта Кана, през Хавана до Виена, излитащ от Пунта Кана в 15:30 ч. (местно време) и пристигащ във Виена на 25 март в 10:30 ч.

- От Хавана, Куба до Виена, потеглящ на 24 март в 19:10 ч. (местно време) и кацащ в 10:30 ч. (местно време) на 25 март

- От Барселона до Виена на 25 март. Самолетът излита в 19 ч. (местно време) и пристига в 21:30 ч.

​Гражданите на ЕС, които искат да се възползват от посочените полети, могат да заявят интереса си в посолството на Австрия в съответната държава.

Междувременно в Австрия броят на заразените с коронавирус расте. Само за ден те скочиха от 2814 на 3026. Това съобщи в неделя Министерството на социалните въпроси, здравеопазването и защитата на потребителите в Австрия, цитирано от ТАСС.

Бивш зам.-здравен министър е категоричен за коронавируса: "Живеем в страшни времена"

В България няма истински реанимации. Причината да е така е един български министър на здравеопазването. "Живеем в страшни времена, сега...

В Австрия продължават да са в сила ограничения за обществения живот до 13 април: забранени са публични събития, спортни мероприятия, образователните институции не работят, затворени са и културни съоръжения - театри, читалища, опери, и т.н., както и магазини, ресторанти, барове и кафенета. Работят само хранителните супермаркети, аптеки, банки, пощи, бензиностанции и автосервизи. На австрийците е заповядано да се самоизолират вкъщи и да излизат само в случай при спешна нужда: за работа, за хранителни стоки или до аптека, за да помагат на хора в нужда, или за кратка разходка около дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com