X
 
 

Австрия иска нов договор за ЕС

1286 1
Австрия иска нов договор  за ЕС
Снимка: Getty images/Guliver
Австрийският министър по европейските въпроси Каролинe Едщадлер обяви, че ще отправи искане за нов д9оговор за ЕС на конференция за бъдещето на Европа и подчерта, че Виена подкрепя реформата на процеса на разширяване, за да стане по-бърза и по-ясна.

Едщадлер каза, че ЕС трябва да решава големите проблеми единно, а малките да остави на членовете си да се справят с тях, предаде БГНЕС.

85% от австрийските фирми биха инвестирали у нас отново

Над 85% от австрийските компании биха инвестирали отново в България. Правителството обаче трябва да предприеме по-сериозни мерки срещу ...

Що се отнася до процеса на разширяване, австрийският министър е много оптимистичен, че ще продължи.

„ Това стана заради разговорите в Париж, защото стана ясно, че те не искат да забавят преговорите за присъединяване с Албания и Северна Македония. В същото време Франция иска реформа в процеса на присъединяване. Ние подкрепяме тази реформа, защото вярваме, че процесът трябва да бъде по-бърз и ясен за страните, които правят много за присъединяване, за да получат възможно най-бързо членство, каза Едщадлер.

Според нея новото правителство на Австрия е решено да играе важна роля в Европа.

Actualno.com

Етикети:

  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    А , пък Другарят Октомври иска ЗАКРИВАНЕ НА ес и оформяне на Оси. Запада са си запад , Изтока си е изток. В този дух на реформи България ще открие много приятелски и братски Държави. Като Хърватия , Словения , Словакия , Чехия , Полша , Унгария , не толкова приятелски като Румъния и една открито вражеска като Гърция. Но разделен на Оси този субконтинент може и има шанс да заживее отново нормално.