Австрийските пощи пуснаха марка върху тоалетна хартия

1490
Австрийските пощи пуснаха марка върху тоалетна хартия
Снимка: iStock

Едно слонче разстояние: най-важната мерна единица в Австрия в днешни дни. Докато в Исландия вече от месеци важи правилото за дистанция от "две овце", минималната дистанция във времената на коронавирус по волята на австрийските пощи се дефинира от едно малко слонче. От 25 октомври на обществените места хората задължително трябва да поддържат по един метър разстояние помежду си - това предвижда разпоредбата, с която правителството в последния момент иска да предотврати налагането на втори локдаун, пише Дойче веле, цитирано от БГНЕС.

Само че има един проблем: на повечето жители на алпийската република им е по-скоро неизвестно какво точно ще рече "малко слонче". И именно в това отношение трябва да помогне новата пощенска марка. На нея са изобразени четири животинки, чиито размери са обозначени и сравнени: шесткрако насекомо (един милиметър), муха (един сантиметър), мишка (един дециметър) и малко слонче (един метър).

Лекари от Курган молят Путин за военна помощ в битката с коронавируса

Лекарите от Зауралския град Курган обявиха „огромна неконтролирана епидемия от коронавирус“ в региона и помолиха руския пре...

"Дистанцията, която ни свързва"

Очаква се марката не само да се погрижи за "Дистанцията, която ни свързва" - както гласи официалното мото, но и да предизвика голям интерес у потребителите. Което е свързано не само с графиката, чията авторка е Марион Фюлерер, но и с използвания материал - марките са отпечатани върху истинска тоалетна хартия. Един марков блок е голям точно колкото стандартно листче от хартията.

Т.е. при нужда - какъвто е нелишеният от ирония замисъл на инициаторите на акцията - при изчерпване на стандартната тоалетна хартия по време на втората пандемична вълна, някои екземпляри биха могли да се използват и за далеч по-прозаични цели. Тиражът е 300 000, марките ще бъдат пуснати на пазара на 30 октомври. Цената на марката е 2,75 евро, като част от приходите ще бъдат предоставени на благотворителни организации.

Треска за тоалетна хартия

Евролидери: Предстоят трудни месеци заради коронавируса

Европейски лидери предупредиха, че предстоят трудни месеци, заради коронавируса. Правителствата отчаяно се опитват да избегнат пълната ...

Междувременно в Германия вече се появиха автомати за продажба на тоалетна хартия - след като в последните дни интересът към нея отново рязко нарасна, както по време на първата вълна от коронавирус. Една от големите фирми-производителки на тоалетна хартия - "Hakle" - инсталира автомата до фабриката си в Дюселдорф, за да даде възможност на всички желаещи да се снабдяват във всяко време на денонощието с ценния продукт, като по този начин допринесе за борбата с рязко нарасналото търсене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа