Бившата жена на Путин има апартаменти в Испания и се оплаква от новия си мъж

13431
Бившата жена на Путин има апартаменти в Испания и се оплаква от новия си мъж
Снимка: Getty IMages

Екипът от Фондацията за борба с корупцията на Алексей Навални* е публикувал разследване за бившата съпруга на Путин – Людмила, която сега, след като се омъжи повторно, носи фамилията Очеретна. Авторите твърдят, че през 2006 г. тя е създала блог в LiveJournal под псевдонима llenaa, като е променила само възрастта си, подмладявайки се с 10 години.

За това, че става дума за блог на екс-Путина, говорят съвпаденията в нейната биография и тази на потребителката llenaa дори в най-малките подробности: llenaa споменава, че има две дъщери, едната танцува, самата жена е живяла и учила в Санкт Петербург, по образование е филолог, а по хороскоп – Козирог. Потребителката llenaa пише още, че е работила на струг, ходи на ски, играе тенис – това също е от биографията на Путина. Има и други съвпадения: llenaa пише, че е гледала стриптийз на Рипербан (улица в Хамбург). В книга на немски журналист, близък до Путин, се съобщава, че Путин и неговите приятели заедно с техните съпруги ходили ​​на еротично шоу в Санкт Паули, Германия. Рипербан е главната улица в района, отбелязват авторите на разследването.

В блога си llenaa пише, че откровено ѝ е скучно и няма какво да прави. Тя опитала да се занимава с йога, увличала се по психологията, преминала тестове на тема „Каква татуировка ви подхожда“, „Каква напитка сте в секса“ и за определяне на психологическата възраст. Също така се оплакала от мъжа си, който ѝ "пие кръвта".

Llenaa отбелязала, че като филолог много я дразнят грешките в съобщенията, защото „грамотността е свързана с мисленето“. Според блогърката „цялата агресия в света е от сексуална неудовлетвореност“, публикацията се нарича „Една от основните причини за терористичните атаки“.

ОЩЕ: Ново мащабно разследване показа скритото богатство на Путин

Малко преди кризата от 2008 г. llenaa написала, че няма да има криза:

„Някакъв мръсник пише, че Русия я чака криза... Лъжа!!! Русия я чака голямо бъдеще и просперитет. Ще станем най-готините!“ В коментарите ѝ отговорили, че подобни изказвания са популизъм и „показност пред Запада“, а в случай на война руските власти ще търсят предатели и „ще побеждават, като използват хората като пушечно месо“. llenaa нарекла коментатора "негативист".

„Нужно ли е намаляване на чиновниците? – аз лично смятам, че не е необходимо, а в някои области дори трябва да се увеличава, но да се направи по-ефективна работата им, да, необходимо е. Но това е много труден процес, който не се изгражда за 10 или 20 години. Че има такава тенденция, е разбираемо, очевидно е. Борба с корупцията във всеки случай е обявена“, написала llenaa. Тя обявила също, че политиката на Путин е правилна и знае за нея не от телевизията, а по естеството на работата си и от познати и приятели, които "кипят във всичко това".

ОЩЕ: Навални създава Международна антикорупционна фондация под надслов "Заедно срещу Путин"

Екипът на Навални е открил не само блог, но и два апартамента на Путина в Испания на обща стойност над 2 млн. евро. Освен това Людмила и новият ѝ съпруг Артур Очеретни притежават 450-метрова вила на Лазурния бряг във Франция за 5,3 млн. евро. За това през 2017 г. съобщи Центърът за изследване на корупцията и организираната престъпност (OCCRP). Очеретни притежава много луксозни имоти в Европа. Той има две вили в Биариц, апартамент в Давос и два апартамента в Малага. Общата стойност на това имущество е около 596 милиона рубли, отбелязват авторите на разследването.

Бившата съпруга на президента на Руската федерация също не бедства. Тя притежава имение от 1774 г. близо до Кремъл, което е отдадено под наем на Сбербанк, ВТБ и други търговски организации. Това ѝ носи повече от 250 милиона рубли годишно, твърдят авторите на материала. Освен това Очеретна (Путина) има фондация, която официално се ръководи от новия ѝ съпруг. Фондацията се финансира от кметството на Москва, Газпромбанк и „Северстал“. Това са още около 415 милиона рубли годишно.

--------

* Фондация за борба с корупцията (ФБК) е руска фондация с нестопанска цел, създадена от Алексей Навални през 2011 г. и разпусната през 2021 г., чиято основна дейност е разследваща журналистика, разкриване на корупционни схеми и пресичане на корупцията във висшите органи на руската власт. От 2013 г. насам ФБК е излъчила над 80 антикорупционни разследвания, някои от които предизвикват широк обществен резонанс. Публикуваният през януари 2021 г. в YouTube разследващ документален филм „Дворец за Путин. Историята на най-големия подкуп“ става лидер по брой гледания сред неразвлекателното съдържание в рускоезичния YouTube, както и рекордьор в брой положителни потребителски оценки в руския сегмент на YouTube. На 20 юли 2020 г. Алексей Навални обявява ликвидацията на фондацията като юридическо лице и прехвърлянето ѝ с друго юридическо наименование. Причината за ликвидацията е дело от компанията „Московский школьник“, според което ФБК, юристът на фондацията Любов Собол и самият Навални трябва да платят около 88 милиона рубли – всеки около 29 милиона рубли. Новото официално име е „Организация с нестопанска цел „Фондация за защита правата на гражданите“ (НПО „ФЗПГ“). В същото време се запазва марката „Фондация за борба с корупцията“. През октомври 2019 г. руското правосъдно министерство обявява ФБК за „чуждестранен агент“. През 2021 г. московската прокуратура иска Фондацията за борба с корупцията и Фондацията за защита на правата на гражданите да бъдат признати за екстремистки организации. На 27 април съдът ограничава работата на Фондацията за борба с корупцията и Фондацията за защита правата на гражданите. През май 2021 г. Държавната дума приема закон, който забранява лицата, които участват в дейността на организации, признати за екстремистки или терористични, да бъдат избирани в изборни органи на Руската федерация. В медиите той е наречен „Законът срещу ФБК“. Директорът на ФБК Иван Жданов заявява, че ФБК не планира „по някакъв начин да вземе предвид тези забрани в своята дейност“. На 9 юни 2021 г. ФБК е призната за екстремистка организация и ликвидирана със съдебно решение. На 29 септември 2021 г. Министерството на правосъдието изключва ФБК от регистъра на „чуждестранните агенти“ във връзка с ликвидацията на организацията. На 22 март 2022 г. Навални обявява създаването на международна Anti-Corruption Foundation.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Историята помни: В КГБ Путин имал три прозвища - Фаса, Бледия Молец и Ботокса

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски: Украйна се нуждае от най-малко седем ПВО системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Макрон: Ще направя всичко възможно, за да туширам напрежението между Ливан и Израел

Как Русия разсипва електроцентралите на Украйна

С бомби и мощни атаки: Русия хвърля всички сили за Часов Яр

Една седмица в засада: Буданов разкри как е свален руския бомбардировач Ту-22 МЗ (ВИДЕО)

Шолц: Войната в Украйна може да се проточи още няколко години

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

ЕС представя следващата седмица нов пакет санкции срещу Русия

Висш руски командир е сред жертвите на удар със Storm Shadow (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа