Борис Джонсън се е срещал с бивш агент на КГБ

3658
Борис Джонсън се е срещал с бивш агент на КГБ
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Борис Джонсън се е срещал с бивш агент на КГБ по време на крайно противоречиво посещение на парти два дни след участието си в среща на върха на НАТО, фокусирана по въпросите, свързани с Русия. Това съобщи The Observer. 

Министър-председателят, който по това време е министър на външните работи се е срещнал с бизнесмена милиардер Александър Лебедев, чието семейство е собственик на Independent и Evening Standard. Това се случва след среща на външните министри в Брюксел, организирана след  отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. Джонсън и Лебедев са се срещнали през април 2018 месец след нападението с "Новичок" в Солсбъри. Борис Джонсън обръща гръб на протокола, като оставя личната си охрана и отлита на парти в дворец край Перуджа, организирано от сина на Лебедев Евгений. До септември т.г. Александър Лебедев отрича за срещата си с Джонсън. Но официалният му представител признава, че срещата между Джонсън и Александър Лебедев, бивш офицер от КГБ се е състояла, макар да се твърди, че в нея не е имало нищо особено.

Борис Джонсън отлага намаляването на корпоративния данък

Британският премиер Борис Джонсън заяви в понеделник, че правителството отлага по-нататъшното намаляване на корпоративния данък. "Ние ...

"Той често ходи там (в Италия), за да бъде със сина си. Често пътува в Европа и за тези години се е срещал с всичките си приятели на Евгени. Така че в тази среща няма нищо особено и необикновено", заяви говорителят на Александър Лебедев. 

Това съобщение се появява на фона на продължаващото безпокойство за това, че Даунинг стрийт реши да блокира тайния доклад на Комитета по разузнаване и сигурност за заплахата към британската демокрация, която представлява незаконната дейност на Русия във Великобритания. 

Високопоставени източници, близки до Комитета съобщиха за The Observer, че причината поради която досието е изпратено в архива биха могли да бъдат отношенията на Джонсън с Доналд Тръмп и това, което се казва в доклада за отношенията на президента на САЩ с Русия. Източникът характеризира решението на Даунинг стрийт да блокира отчета, като "поразително" и допълни, че всички причини, посочени от властите за обяснение на това решение са "абсолютно измислени." 

"Това беше истински шок. Ние не очаквахме подобна реакция. Това беше внимателно подготвен, безпристрастен доклад. Никой не очакваше, че Даунинг стрийт ще реагира по този начин. В този доклад има нещо, което е предизвикало тревога, но честно казано не зная какво е то.", допълни още източникът. 

Великобритания ще въведе медицински данък за всички чужденци

Великобритания възнамерява да повиши размера на медицинския данък за чужденците до 625 британски лири годишно от 2021 г. Това съобщи бр...

The Observer допълва, че говорителят на Evening Standard and Independent, който е и говорител на Лебедеви,  е съобщил за изданието, че  Александър Лебедев е открит критик на Путин и че няма никакви предположения за каквито и да било отношения с Кремъл, както и че при купуването на вестниците е бил подложен на обстойна проверка. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Белгия обяви кога първите ѝ F-16 ще отидат в Украйна

Змия ухапа директора на зоопарка в Одеса (СНИМКИ)

ПАСЕ не признава легитимността на Путин: Обвини го в убийство на Навални и изтребване на народи

Арестуваха жена, звъняла на спешен телефон повече от 2000 пъти

ПВО и пари за Украйна, позиции за Израел и Турция: Какво решиха евролидерите?

Сушата в европейска страна изправя туристи срещу местни в надпревара за вода

С руската армия можеш да превземеш света, но те са идиоти: Украински военен от Авдеевка говори (ВИДЕО)

Руснаците масово ще бъдат тествани за плодовитост: Путин иска повече раждаемост

ЕСПЧ отхвърли жалба на Филип Киркоров срещу Литва

Не е само у нас: Болница в Англия призна че е разменила бебета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа