X
 
 

Brexit: Джонсън имал таен план, а Юнкер чака алтернатива на предпазния механизъм

2443 10
photo of Brexit: Джонсън имал таен план, а Юнкер чака алтернатива на предпазния механизъм
Снимка: iStock

Британският премиер Борис Джонсън и президентът на ЕС Жан-Клод Юнкер се съгласиха, че разговорите за Brexit "трябва да се активизират", като всеки ден се провеждат срещи между официални лица. От ЕС очакват преговори по предпазния механизъм за Ирландия, а Джонсън обяви, че няма да търси ново отлагане на Brexit.

Решението за нови активни разговори идва след срещата лице в лице между Джонсън и Юнкер в Люксембург.

В същото време от в изявление на председателя на Европейската комисия се казва, че досега Великобритания не е предложила работещо решение, което би заменило предпазния механизъм за ирландската граница, залегнала в споразумението между ЕС и Лондон за британското оттегляне от Общността.

"Великобритания има отговорността да предложи правно приложими решения, съвместими с постигнатото споразумение", отбелязва Юнкер.

Той допълва, че ЕК остава готова да разгледа подобни предложения, които са алтернатива на предпазния механизъм, но такива още няма направени.

Липса на прясна храна и лекарства - най-голямата опасност от твърд Brexit

Стана ясно от какво се опасява правителството във Великобритания, при излизането на страната от ЕС без сделка, коментира агенция Reuter...

"ЕС остава единен, а ЕК е на разположение 24 часа в денонощието", казва Юнкер. Той уточнява, че ще говори по тези въпроси пред Европейския парламент в сряда.

От Даунинг Стрийт дават различни сигнали.

"Лидерите се съгласиха, че дискусиите трябва да се активизират и че срещите скоро ще се провеждат ежедневно", се казва от кабинета на британския премиер.

Но независимо от резултата, Даунинг Стрийт № 10 заявяват, че премиерът "няма да иска удължаване и ще изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври", съобщава BBC.

Според The Daily Express  Джонсън има "таен план" как да изкара страната си от Европейския съюз (ЕС) на 31 октомври. Той е толкова секретен, че дори членовете на вътрешния кръг на министър-председателя не са запознати с него.

Предпазният механизъм - неразрешимият проблем за Brexit

По-малко от два месеца остват до 31 октомври - денят, в който Великобритания трябва да напусне ЕС без сделка, поне засега... Защо това ...

Според Daily Mail, от правителството вярват, че са намерили пропуск в закона, който проевропейските депутати приеха, за да спрат Brexit без сделка поне засега.

Информацията обаче е толкова чувствителна, че само трима от съветниците на Джонсън са запознати с нея.

Кои са те? Изданието преполага - Доминик Къмингс, дясната ръка на Джонсън и координатор на кампанията „Гласувай за напускане“, секретарят за Brexit Стив Баркли и главният прокурор Джефри Кокс, предполага изданието.

Новината за "таен план" идва преди Върховният съд да гледа във вторник (17.09.2019г.) случая по спирането на работата на парламента за пет седмици. Блокиращите действия на Джонсън се считат за незаконни и дори бившият премиер Дейвид Камерън посочи наследника си като "лъжец".

 

Подвел ли е Борис Джонсън кралицата да спре временно парламента?

Подвел ли е Борис Джонсън кралицата да спре временно парламента? Стратегия за постигане на твърд Brexit на всяка цена ли е остраняванет...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • ньй новото от пропускателният : 10 ньй новото от пропускателният : преди 1 месец Профил на трол?
  скрият под талажит-ремарке къшкавал . Кисело мляко намерено в лек автомобил под задната седялка . Немски Вурст се оказва шлагър вновата ни криза : преопакована бургаската Шпек минава на тезгяха в Лондоан като Кайсър . Нямат друг избор , 20 пунда на кило . За сравнение - Бургас , пазар , на дребно : 8 лева .
 • Бакинхам Палас : недостиг на въглища ! 9 Бакинхам Палас : недостиг на въглища ! преди 1 месец Профил на трол?
  утоплителна криза в Нотингхам Форест ! Лох-Нес без чубрица ! На работа всички заради Хълк-оф-Баскървил !
 • Хорайзон-Джонсон от БиПи без ПиПи - 8 Хорайзон-Джонсон от БиПи без ПиПи - преди 1 месец Профил на трол?
  щял да купува след октомври на преференциална цена он Щел в Ротердам , както и от Тромпетата в Люйзиана ... да видим .
 • Mann ohne Kohle aus Bremen 7 Mann ohne Kohle aus Bremen преди 1 месец Профил на трол?
  но голямата уста на корабо-стройтелница в Bremen ли ? Вземай си багаж , прибираш се .
 • Рез Публика Триеста 6 Рез Публика Триеста преди 1 месец Профил на трол?
  Доналда-Роналдо-Хълг да стигне , да настъпи с старите си планове ? Да видим ...
 • Kaiser ohne Kleider 5 Kaiser ohne Kleider преди 1 месец Профил на трол?
  Ян Християн Яндъсън : една от най-известните разкази , в същият порядък-подредица : 1. Ашенбудел , 2. Гретла и Хансла , 3. Крал Жаба , 4.- място не се споменава , извън класификация и квалификация , но все пак Рес-Мог-Австрия ли ?
 • сега време за CHF ! 4 сега време за CHF ! преди 1 месец Профил на трол?
  английската пунда от Джърсей не ми върши работа , сега франка-авриканска , вместо франка-амеликанска ... : отварям си пак на ново сметка в Цюрих . Времената се променят , явно , корено . Друго време , други цели . Ахой .
 • Enrico Moricone : 3 Enrico Moricone : преди 1 месец Профил на трол?
  ла жансон де ла туе ... Джонсон-Хълк ли ? Ковчег .
 • For a fithful hand dollars more 2 For a fithful hand dollars more преди 1 месец Профил на трол?
  Капут , капут , капут , тра-тра-тра , пристига цар без дрехи , гол . Даже подметката няма .
 • Gang nach Canossa: Ein Mann, ein Ziel, 100 USD 1 Gang nach Canossa: Ein Mann, ein Ziel, 100 USD преди 1 месец Профил на трол?
  Борис Каноса , на колене .
Нагоре
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...

Последно в Актуално