X
 
 

Brexit се отлага до февруари 2020 година

4055 0
photo of Brexit се отлага до февруари 2020 година
Снимка: iStock
Европейският съюз е готов да отложи датата за напускане на Великобритания до февруари 2020 година, съобщава вестник Times, като се позовава на дипломатически източници.

Според източника на изданието в рамките на тази отсрочка, Brexit може да се състои на 1 или 15 ноември, през декември или януари, при условие, че договорът за напускане бъде ратифициран до изтичане на крайния срок, предаде БГНЕС.

Brexit - как ще свърши най-смешната политическа сага?!

Поредният провал за завършен на Brexit безспорно е една от най-важните новини на изминалата седмица. И, разбира се, реакциите стават вс...

На 20 октомври британският премиер Борис Джонсън изпрати писмо с молба до ЕС за отлагане на Brexit, но без да го подписва. Молбата беше придружена от второ писмо – този път с подписа на британския премиер, в което той посочва, че ново отлагане на развода между Лондон и Брюксел ще бъде грешка.

Джонсън е задължен по закон да поиска от ЕС удължаване на срока след 31 октомври. Това се налага, след като на извънредното заседание на Камарата на общините – първото в събота от 37 години насам, депутатите гласуваха "поправката Летуин", която задължава кабинета да отложи Brexit докато не бъде прието съответното законодателство. Поправката беше подкрепена с 322 гласа за срещу 306 против и направи безсмислено гласуването по новата сделка на Джонсън, договорена на Европейския съвет през седмицата.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви в Twitter, че е получил молбата за удължаване на срока за Brexit. Той подчерта, че ще се консултира с европейските лидери за това „как да реагира на случващото се“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
САЩ вярват, че режимът на Асад е бомбардирал бежански лагер

Държавният департамент на САЩ обвини режима на Башар Асад в обстрела на бежанския лагер Ках в провинция Идлиб и призова всички страни към примирие,...