Британците щяха да излязат от ЕС, ако референдумът беше днес

13772
Британците щяха да излязат от ЕС, ако референдумът беше днес
Снимка: Getty Images / Guliver

Великобритания щеше да гласува за излизане от ЕС, ако референдумът за оставането й в съюза се провеждаше днес, показва голямо изследване, цитирано от в. "Дейли експрес" и БГНЕС.

Около 46,6% биха гласували за излизане, а само 34,3% - за оставане, 19,1% все още не са решили. Сред хората, които е вероятно да гласуват, разликата е още по-голяма – 48,8% биха избрали излизане от ЕС, а 34,7% искат страната им да остане в съюза. 16,5% все още не са решили.

Изследването на института "Сървейшън" било поръчано от асоциация "Свобода". "Това изследване показва, че нарастващите искания Великобритания да плаща повече пари на ЕС са довели до повишаване на евроскептицизма в страната. Британският народ е отегчен да плаща сметките на институциите на ЕС, които не се отчитат пред него и не действат в най-добрите му интереси", заяви директорът на института Рори Бруумфийлд.

Според изследването, ако референдумът се провеждаше днес, участието щеше да бъде 90,1% и щеше да е по-високо от това на референдума в Шотландия, в който участваха 84,5% от имащите право на глас. Поддръжниците на ЮКИП са най-склонни да гласуват, като 71,7% заявили, че "определено" ще участват в референдума.

Привържениците на консерваторите също ще се стекат масово към избирателните секции, като едва 0,6% заявили, че няма да гласуват. Изследването установи още, че докато 65 на сто от избирателите, гласували за торите през 2010 г., искат излизане от ЕС, 44,8% от избирателите на лейбъристите същ искат Великобритания да скъса връзките си с Брюксел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа