Бритаският премиер остава на интензивно лечение

2178
Бритаският премиер остава на интензивно лечение
Снимка: Getty Images

Няма промяна в състоянието на британския премиер Борис Джонсън, който късно снощи беше приет в интензивно отделение. Обяснението е, че макар и тежко, състоянието му не е критично. Мярката била предприета превантивно, за да бъде премиерът под постоянно лекарско наблюдение и медицинска грижа, предават световните медии.

Майкъл Гоув от правителството на Джонсън съобщи, че британският лидер не е на апаратна вентилация, но получава кислород. Гоув добави, че ако състоянието на Джонсън се промени, правителството ще излезе с официална информация.

"Той не е на вентилатор, не е", каза Гоув пред радио LBC и допълни, че е под постоянно лекарско наблюдение.

Според разпространяваната от правителството информация Джонсън има висока температура и проблеми с дишането.

Временно функциите на премиер ще изпълнява външния министър Доминик Рааб.

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

Междувременно, данните на Университетът "Джонс Хопкинс" показват, че броят на заразените в страната е достигнал 52 279 души, 5 385 - са смъртните случаи, а за напълнло излекувани се приемат - 287 души.

Приемането на британския премиер Борис Джонсън в отделение за интензивно лечение заради коронавирус, предизвика вълна от благопожелания от страна на световните лидери.

Ето някои от лидерите, които пожелаха на британския министър-председател бързо възстановяване:

ЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пожела на Джонсън „бързо и пълно възстановяване“. "Моите мисли са с премиера Борис Джонсън и семейството му тази вечер", написа тя в Туитър.

Нейната реакция беше последвана от тази на главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние, който се възстановява в карантина, след като също даде положителен тест. "Пожелавам на Борис Джонсън всичко най-добро и бързо възстановяване. Моите мисли са с вас и вашето семейство", написа Барние в Туитър.

Най-добрите пожелания от двама от най-високопоставените представители на Европейския съюз подчертаха затопляне на политическите връзки между Брюксел и Лондон, след като през януари Джонсън изведе Великобритания от блока.

Франция

Френският президент Еманюел Макрон даде своята "пълна подкрепа на Борис Джонсън, семейството му и британския народ в този труден момент".

"Надявам се той бързо да преодолее това изпитание", обяви Макрон в Туитър. Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан каза по-рано пред BFMTV: "Знам силата му, убеден съм, че той ще черпи от своите ресурси, които са големи, способността да преодолее това изпитание. Това също е символично за сериозността на тази криза, която засяга всички. "

5000 станаха жертвите на коронавируса във Великобритания

Жертвите на коронавирус във Великобритания за последното денонощие са 439. Така общият брой смъртни случаи в страната става 5373. Тест...

Италия

Премиерът Джузепе Конте написа на английски в Туитър, че "италианският народ е с Обединеното кралство в тези трудни времена. Ние сме един за друг. Оздравявайте, Борис Джонсън!"

САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати най-добрите си пожелания до британския премиер Борис Джонсън, като заяви, че американците се молят за него. "Искам също да изпратя най-добри пожелания на един мой добър приятел и приятел на нашия народ, премиера Борис Джонсън", заяви Тръмп на пресконференция.

"Ние сме много натъжени да чуем, че той беше приет за интензивно лечение днес следобед, преди малко. Всички американци се молят за неговото възстановяване." Тръмп каза, че Вашингтон е предложил да окаже медицинска помощ, ако е необходимо.

"Нахранете нацията": Няма кой да прибере реколтата във Великобритания

Британски фермери започнаха кампания "Нахранете нацията", защото няма кой да прибере реколтата заради пандемията от коронавирус. Подобн...

СЗО

Шефът на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус каза, че "тази вечер мисля за моя приятел Борис Джонсън и изпращам сърдечните си добри пожелания, докато се бори с коронавируса". „Знам, че Националната здравна система и нейните отдадени здравни работници ще се грижат за вас“, написа в той в Туитър.

Холандия

Холандският премиер Марк Рюте каза, че "от името на кабинета на Холандия желая на Борис Джонсън, неговото семейство и британския народ много сили през този труден момент". "Надявам се скоро да успея да говоря с него в добро здраве", допълни Рюте също в Туитър.

НАТО

5-годишно дете почина от коронавирус във Великобритания

Дете на 5 години е починало от коронавирус в Обединеното кралство. Досега най-младият починал заразен беше момче на 13 години, припомня...

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че мислите му са с неговия приятел. "Много сили, Борис, и се оправяй скоро!", написа Столтенберг.

Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич пожела на "скъпия си приятел" бързо възстановяване. "Дръжте се и продължете да се борите! Ние, вашите приятели, сме с вас!" написа той в Инстаграм.

Албания

Албанският премиер Еди Рама написа в Туитър: "Искам скоро да спечелите този двубой и да се върнете, за да поведете с цялата си страст и сили вашата чудна страна. Всички ние сме в това заедно и заедно ще надделеем без съмнение!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Кулеба: Украйна няма план Б в случай на прекратяване на помощта от САЩ

"Оцеляването на Украйна е важно за САЩ" : Промени ли Тръмп позицията си?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.04 - Може ли Русия да нападне Полша?

Пробив в руски язовир, евакуират хиляди заради невижданите наводнения (ВИДЕО)

Предупреждение от Германия: Русия може да атакува страна от НАТО след 5 години

Заради готвен атентат срещу Зеленски: В Полша задържаха руски агент

Белгия обяви кога първите ѝ F-16 ще отидат в Украйна

Змия ухапа директора на зоопарка в Одеса (СНИМКИ)

ПАСЕ не признава легитимността на Путин: Обвини го в убийство на Навални и изтребване на народи

Арестуваха жена, звъняла на спешен телефон повече от 2000 пъти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа