Българи, блокирани в хотел в Тенерифе, заради коронавирус (СНИМКА)*

3780
Българи, блокирани в хотел в Тенерифе, заради коронавирус (СНИМКА)*
Снимка: Getty

*Тричленно българско семейство е блокирано в хотел на испанския остров Тенерифе, заради коронавируса. Новината потвърдиха и от Външно министерство: "Завеждащият консулската ни служба в Мадрид е в контакт с тричленно българско семейство, което се намира в хотела, и е готов да им окаже пълно съдействие при необходимост. Към момента няма данни за други български граждани в хотела. Испанските власти все още не са разпространили официална информация за националността на гостите на хотела. Хотелът е поставен под полицейско наблюдение и е затворен към момента заради съмнения за наличие на коронавирус на един от гостите - италианец. Очаква се утре да станат ясни резултатите от втория му тест и тогава испанските здравни власти ще решат какви мерки да предприемат, включително дали да поставят хотела под карантина", посочват от МВнР.

Италианец - гост на хотела, е дал положителна проба и това е довело до карантина на всички туристи, съобщава BTV. Заболелият е лекар от областта на Ломбардия, която е под карантина в момента в Италия. 

Изследват двама души за коронавирус в Бургас

Студентка от Бургас, която учи в Италия и се е върнала преди няколко дни в България е вторият пациент със съмнение за коронавирус, койт...

Мъжът с положителни резултати е пребивавал в хотела в продължение на шест дни и "през това време вероятно пет или шестстотин души трябва да са напуснали хотела и да са се върнали на различни места в Европа", цитира гости на хотела "Еуропа прес".

"Стотици клиенти на хотела са под наблюдение по здравословни причини и степента на надзор ще бъде оценена през деня, но засега не говорим за карантина", заяви говорителят на здравния орган Вероника Мартин за АФП, потвърждавайки, че италианският турист "е отседнал в хотел, докато е на почивка в Тенерифе", пише Агенция "Фокус".

В момента италианският лекар, който е отседнал в хотела заедно със съпругата си, е настанен в изолация в университетската болница „Nuestra Señora de Candelaria“. Той ще премине втори тест, за да се потвърди окончателно коронавируса. Пациентът ще се подложи на втори анализ в Националния център по микробиология на здравния институт „Карлос III“, както е установено по протокол за подобни случаи, информира „Мадрид прес“.

Жената на италианския гражданин също е под наблюдение в болницата „De La Candelaria“ в Тенерифе в очакване на съответните тестове, както посочват здравните източници на „Еуропа прес“.

Един от гостите(британец) е публикувал във Facebook cнимка на бележка, която е била поставена под вратата на стаята му от персонала на хотела. В нея се казва: "Съжаляваме да ви съобщим, че поради здравословни причини хотелът е затворен. Докато санитарните власти не дадат инструкции, трябва да останете в стаите си".

Без паника: Всичко, което трябва да знаем, за коронавируса

Темата с новия коронавирус (вече официално наричан (COVID-19 или 2019-nCoV) вълнува все повече България. Вчера се проведе изт...

Туристите са били помолени да се приберат по стаите. Забранено им е да излизат от хотела. Към момента информацията е, че поставените под карантина все още не са тествани за коронавирус.

Но вече има паника сред тях, защото няма достатъчно маски за всички хора.

В изявление на хотела се посочва, че след съобщението за възможен случай на коронавирус, хотелът е изпълнил всички здравни и оперативни препоръки от здравните власти, за да гарантирa безопасността и благополучието на клиентите и служителите си. От там уверяват, че полагат всички необходими грижи за гостите си, въпреки неудобствата, произтичащи от ситуацията.

Хотелите на Канарските острови са препълнени с гости в този момент от годината, защото сега се провеждат традиционни празници, съпътствани с карнавал

Коронавирус - причини, симптоми и лечение

Коронавирусите са семейство вируси, които могат да причинят заболявания като обикновена настинка, тежък остър респираторен синдром (SAR...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски освободи посланика в Молдова, Олексий Данилов може да го замени

Литва: Нидерландия поставя Patriot по границите ни с Русия, за да ни защити

Папата каза накъде ни тласка любовта

Армения блокира предаванията на острие №1 на руската пропаганда

Нов етап: Руснаците стреляха за първи път по Харков с модифицирана авиобомба с голям разрушителен ефект (ВИДЕО)

Бежанци: Група от деца и възрастни от Белгород се спасиха в Санкт Петербург (ВИДЕО)

В отговор на Путин: Полша излезе от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

Ген. Сирски: Ако руснаците тръгнат пак към Харков, това ще е фатално за тях (ВИДЕО)

Алла Пугачова може да бъде обявена за чуждестранен агент

Руски сили задържаха 9 души в Таджикистан, свързани с атаката в "Крокус"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа