Българите в Холандия живеят в постоянен страх

17763
Българите в Холандия живеят в постоянен страх
Нямаме право на свободен пазар на труда, освен ако не си направим фирма

Холандия години наред води особена политика към имигрантите. Най-осезаема е към българите. Ние никога не сме се радвали на комфорт от тази страна, особено на пазара на труда. Почти всяка година правителството приема някакви ограничителни мерки спрямо българите.

Това коментира в предаването "Събота 150" журналистът Слави Петков.

Холандският външен министър разговаря с посланиците на 10 страни заради дискриминационния сайт

Холандия се опита да успокои раздразнението на партньорите си от Централна и Източна Европа, които протестират срещу създаден от крайно...

"Пазарът на труда в Холандия не е затворен за българи, а частично отворен. Българите нямат право на свободен пазар на труда, освен ако не си направят фирма. Законът те задължава да имаш най-малко трима работодатели, които да наемат твоите услуги, и чак тогава можеш да получиш всички необходими документи, за да кандидатстваш за работа в някоя фирма в Холандия. Има още една опция за българите в Холандия – ако дадена фирма ги наеме на работа, т.е. работодателят сам иска българския гражданин да работи в неговата фирма. Този работодател трябва да докаже пред властите, че за тази свободна позиция точно този българин е подходящият човек и за тази позиция работодателят не е намерил подходящ кандидат – холандец или друг гражданин на света. Това се отнася само за българи и румънци", заяви Петков.

Според журналиста българите, които работят нелегално в Холандия, са много повече от легално работещите, които са около 15 хил. По думите му, българите в тази страна живеят в постоянен страх. Дори голям процент от сънародниците ни крият своята националност.

Петков смята, че със сайта си, който събира сигнали за проблеми, причинени от източноевропейци, Херт Вилдерс се опитва да спечели влияние сред по-простичките хора в страната, като им представя една заблуда. Партията на свободата се опитва да ограничи свободата, което е дискриминация, добави той. Петков подчерта още, че огромен процент от черната работа в Холандия се работи от хора от Централна и Източна Европа: Питам се след като изгони всички жители на Централна и Източна Европа от Холандия, какво ли ще направи Херт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com