X
 
 

Дания даде първо съгласие за конкурент на "Северен поток 2" - към Полша

8267 12
photo of Дания даде първо съгласие за конкурент на "Северен поток 2" - към Полша
Снимка: iStock
Дания даде първото разрешение за полагане на норвежкия газопровод Baltic Pipe към Полша, съобщи норвежкото издание Ingeniøren, предаде БГНЕС.

Полша обяви намерението си да изгради собствен газопровод през февруари миналата година. Във Варшава се планира използването на балтийски газопровад за свързване с норвежката газова мрежа. Предполага се, че проектът ще има капацитет от десет милиарда кубически метра годишно. Стартирането е насрочено за 2022 година.

Бивш ръководител на кабинета на Меркел е твърдо убеден в реализацията на "Северен поток 2"

Руският газопровод "Северен поток 2" е необходим на Европа и Германия, затова ЕС няма да успее да го спре. Това заяви Роналд Пофала, би...

Копенхаген отлага координирането на изграждането на руския газопровод "Северен поток 2", като опасенията са свързани с опазването на околната среда. В същото време има оценки, че съгласието за изграждане на Baltic Pipe противоречи на задълженията на Дания за намаляване на емисиите на въглероден диоксид.

Министърът на търговията и промишлеността на Дания публикува документ, утвърждаващ правилата за изграждане на наземната част на норвежкия газопровод. Сега датският газопреносен оператор Energinet трябва да получи разрешение от 13 общини по сухопътния път, по който тръбопроводът ще преминава от запад на изток.

През пролетта на 2020 г. компанията може да започне изграждането на техническите съоръжения. Така газопроводът може да е готов до края на 2022 г., когато изтече договорът за доставка на руско-полския газ.

Според професора по енергийно планиране Брайън Вада Матисен, Дания се ръководи предимно от геополитически интереси. "Според мен никой не е успял да убедително докаже, че този тръбопровод ще се изплати, ако успеем да намалим емисиите на CO2 в Европа," каза той.

Нафтогаз: "Северен поток 2" e капан за Европа

Украинският енергиен монополист "Нафтогаз" разкрива опасностите, които крие проектът „Северен поток 2“ за европейските държ...

По-рано руският външен министър Сергей Лавров изрази надежда, че Копенхаген ще се откаже от конфронтационния курс спрямо проекта "Северен поток 2".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  СОРОСкантропите за пореден ден са в траур...
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Както обича да казва Деби, едната от двете дежурни в Актуално русофобни СОРОСпии/и тук е цъфнал във форума/: "Но с преноса на втечнен газ с кораби и с развитието на шистовите технологии, на това нещо ИДВА КРАЯТ". И така да го попитаме тогава - Деби,простако наш ненагледен, кой е ВТОРИЯТ по големина доставчик на втечнен природен газ в света?/първият е Катар/Отговор: РУСИЯ!/която както зна виж още ›› ем е много близо до Европа и сега също доставя големи количества втечнен газ през вече изградените терминали в Европа/.
 • TTIP - проектоспоразумение Обама-САЩ/Юнкер-ЕС 4 TTIP - проектоспоразумение Обама-САЩ/Юнкер-ЕС преди 1 месец Профил на трол?
  нека да сме на яве : TTIP не е било разработено и съгласувано само и само заради това да си намери хубаво местенце в кръглата папка . TTIP си е жив , хареса ни нехареса - фактите са такива . Освен това технолгията не е въпрос на парламентаризмът , дали на националната трибуна или някъде другаде , Брюксел-ЕП , ООН-Ню Юрк . Така : Борис Джонсон-Англия-Северна Ирландия ще си получава техен TTIP от виж още ›› фонтерЛеувен-ЕС , Дания Полша Норвегия си получават собствен TTIP общ газов хъб , Германия Русия си делят TTIP за северен поток 2 , въпрос предвид тези множествените TTIP-ове ще е , какво правят в средиземното море оттук нататък ? TTIP-Турция си е факт , предвид асоциация , юридически същото . Или има ли някой да се съмнява в далечната 1963 ? Но щом стигнем до далечните такива дати , тогава Суец-Криза от 1954 година ? Защо не , нали в Сомалия си делят както Китай така и САЩ портова база . Обратно , Кипър , руският флот , английска самолетна база . Тоест , нещата се променят . Следователно нашите очаквания за единственост и общото съгласие относно ЕС-проекти не бива да бъдат прекалени големи или прекомерни дълбоки : както изложил Юнкер преди 2 години проспектус с въпрос , как да се управлява ЕС , така въпросите не са решени . Централен , национален ,регионален , индустриален ?
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Бе дружина полъска накрая ще папа страпоня ама нейсе
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Глупости! Ще папа само чист евтин висококачествен норвежки газ, без гарнитура от изнудване и извиване на ръцете заедно с корумпиране на пета колона, която да осигурява високи непазарни монополни цени във вреда на собствената си държава .
  : 2 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Боли ли московска подлого? Така трябва.
  : 1 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Добивите на газ в Холандия и Норвегия бавно и сигурно намаляват, което неминуемо ще води до по-скъпи суровини за да се запази добивания обем. Холандия си мълчи за руския газ, защото той е нормалният заместител на техните изчерпващи се газонаходища. Норвегия върви по същият път. Нищо обидно и нищо лично. А добивът на електричество от вятърните турбини за мен е помощ, но не основа/фундамент.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Добивите в Русия бавно, но сигурно намаляват, затова Русия изкупува суровина от други държави и я препродава по-скъпо на Европа. Но с преноса на втечнен газ с кораби и с развитието на шистовите технологии, на това нещо ИДВА КРАЯТ, който ще бъде край и на вашите жалки и дребни тролски стотинчици, пардон, копейки.
  : 3 !
 • Анонимен dryn 1 Анонимен dryn преди 1 месец Профил на трол?
  Дания ще си получи заслуженото и добро и лошо. Относно Плоша - някой ден поляците ще купуват газ от Норвегия, а Норвегия ще купува все повече газ от Русия. Тази налудничава сделка е безсмислена. Същото прави и Украна в момента.
 • Газпром-а на всьо равно... 1.1 Газпром-а на всьо равно... преди 1 месец Профил на трол?
  Норвежко Полския тръбопровод който Дания удобрява трябва да премине/кръстоса напряко през Северен поток-2 и Северен поток-1,което рашките неминуемо ще забранят!!!!Та значи пусков срок-2022г.....ПАЖИВьом увъйдим!!!На този свят всичко се връща с лихви!!!!
  : 7 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  1.1 Думата Удобрява те издаде. На български казваме одобрява, а вие на руски с У.Ти си стара руска лелка, женена за българин. 50-60 години си яла на нашата трапеза вместо да гладуваш в калната си деревня. И вместо благодарност - тровиш сега сайтовете с глупости и хейстърство. Безсъвестно нищожество.
  : 1 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Това да не ти е задунайската губерния, че ще забраняват в чужди териториални води. Ти на кой тролски свят живееш?
  : 1 !
Последно в Актуално