X
 
 

Дипломатическо напрежение между Русия и Швеция

1283 8
photo of Дипломатическо напрежение между Русия и Швеция
Снимка: Gettyimages
Швеция поиска Русия да отзове свой дипломат, пише Риа новости. Стокхолм привика посланика на Русия в Швеция Виктор Татаринцев, за да поиска от него да изпрати въпросния руснак у дома.

Подозренията на шведите са, че дипломатът е шпионирал в полза на Русия, пишат местни медии.

Швеция няма да приема шведи, били се за "Ислямска държава", но няма да ги лишава от гражданство

Шведският премиер Стефан Льовен заяви, че страната му няма да приеме обратно граждани, които са се били в Сирия на страната на "Ислямск...

От външното министерство на Швеция потвърдиха, че са повикали за консултации Татаринцев, но не пожелаха да уточнят темата на разговор, предаде БГНЕС.

Според шведските служби за сигурност, заподозреният руски дипломат е свързан с арестуван през февруари 46-годишен шведски гражданин.

Той работел в сферата на високите технологии и бил задържан по подозрения в шпионаж.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Да ги светна двете дежурни в Актуално русофобни сороспии Деби и Барбара (по каталога от ул. Козяк в София - Ема и Джазма) изявяващи се във форума: Само да вземеш пари, за да тролиш, не е достатъчно. И мозък се иска!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Абе гледам за 5 рубли тролиш и без мозък!
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Тълковен речник -русофоб- Противник на всичко руско. Както русофилите са противници на оливането, очернянето, подценяването, демонизирането на всичко руско. ""Инджев изропта: „Москва плаща на София да шпионира български граждани.“ Позовавайки се на подочута информация, че около паметника руското посолство било сложило камери с голяма разделителна способност, блогърът попита кой е приел виж още ›› руските сребърници, за да шпионира свободолюбивите българи. И си отговори сам: „Тук управлява руската Пета колона. Тя може да прегази един българин, който се е клел да брани закона и гражданите на своята страна, над която обаче върховенство има чужда държава.“ Комичното в случая е, че гражданинът (Глишев) не само не беше прегазен, а чистосърдечно обясни във Фейсбук: „Бяхме отведени в Първо РУ, където служителите на реда се отнесоха с нас коректно и нормално.“""
 • българин 3 българин преди 7 месеца Профил на трол?
  Нищо ново под слънцето, ненадминати в икономическия шпионаж са дръпнатите очички и альошовците, въпросът е кой как ползва откраднатото, альошовците все ЩЕ и ЩЕ от години и то за създаване и производство на оръжия, идиотията на Кремъл край няма, а жълтурковците направиха чудеса и то най-вече в изделия и стоки улесняващи бита и дойде време от тях да крадат.
 • Boney M 2 Boney M преди 7 месеца Профил на трол?
  Oh, those Russians!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Ватниците са коварни и вероломни!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  А наемните русофобни шопендури като тебе затъпяват с всеки нов постинг. Хванала те е деменцията, шопендуро!
  : 13 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  До: номер 1.1 Русофобите са измислени от руските политици. Русофобите са само в главите на наричащите себе си "русофили". Ако направим анализ на измислената дума "русофоб" ще видим, че тя се състои от две думи: "Русия" и "фобос". Русия е ясно какво е - азиатска империя. Фобос идва от гръцки език и означава страх. Значи какво излиза? Русофоб - това е човек к виж още ›› ойто го е страх от Русия. Страх от руската империя - империята на злото. Еми да, русофоби сме всички ние. Русофоби сме, защото ни е страх от Русия (и то с основание). Защото как да обичаме Русия и да не ни е страх от нея, когато постоянно демонстрира какви модерни и страшни оръжия е направила? Ракети C400, които ги е насочила към нас, от които иска в същото време да я обичаме? Това е все едно някой да е насочил автомат към главата ти и да те кара да го обичаш! Еми да, русофоби сме!
  : 3 !