X
 
 

До 70% е вероятността китайският вирус да достигне Европа

2118 0
До 70% е вероятността китайският вирус да достигне Европа
Снимка: iStock/Guliver
Има до 70% вероятност пациент, пренасящ смъртоносния коронавирус, произхождащ от Китай, да пристигне в Европа. Това показват изчисления, публикувани днес от френски изследователи, предаде AFP, цитирана от БГНЕС.

Националният институт по здравни и медицински изследвания (Inserm) анализира маршрутите на полетите между Европа и Китай, където стотици хора се заразиха с невиждания досега вирус.

Обикновената маска като защита от грип и вирус - експертните мнения са различни

Използването на хирургични маски за предпазване от инфекция е популярно в много страни по света, най-вече в Китай по време на сегашната...

Епидемията уби до момента 26 души, след като за първи път се появи на пазара за морски дарове в китайския град Ухан, ключов международен транзитен център.

Въпреки че китайските власти бързо разпоредиха карантина на 13 града, случаи на заболяване вече са потвърдени в Южна Корея, Япония, Тайланд и Съединените щати.

Inserm заключи, че съществуват 33-70 процента риск болен от вируса да пристигне в Европа по въздух. „Като се има предвид въздушния трафик, най-изложените страни са Германия и Великобритания“, се казва в изявление на експертите.

Екипът заяви, че резултатите не са прогноза, а просто изчисление на вероятността болестта да достигне дадена страна.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално