Д.Сасоли: Намерете нови, споделени начини за възстановяването ни

1796
Д.Сасоли: Намерете нови, споделени начини за възстановяването ни
Снимка: Европейски парламент

„В този момент има нужда да се направи много повече. Нашите граждани, предприятия, семейства, млади хора са притеснени от неясното бъдеще, защото във всички наши държави тази криза и извънредните ситуации в областта за здравето ще унищожат милиони работни места. През последните седмици, когато Европа действаше, реакциите й бяха в отговор на кризата. Пример за това е облекчаването на правилата за държавна помощ, което позволи на нашите държави да предприемат мощни мерки в подкрепа на своите граждани и предприятия. А там, където Европа не се е намесила, националният отговорът е бил слаб или изобщо е липсвал. Затова националните правителства трябва да поемат голяма отговорност. Защото точно сега ни трябват инструменти, с помощта на които да преодолеем тази спешна ситуация и да започнем с план за възстановяване. Трябва да сме подготвени за последиците от тази криза, за да не се претоварят националните системи", каза Давид Сасоли на заседанието на Еврогрупата.

Международната организация на труда (МОТ) вчера заяви, че 2,5 милиарда души по света ще изпитат отрицателни последици от кризата. Колко милиона души ще бъдат засегнати в Европа? Ние имаме задължение да ги защитаваме на север, на юг, на изток и на запад. Досега приложихме значителни мерки: подкрепа на националните системи за ограничаване на безработицата (SURE); подобрени условия за използване на Европейския механизъм за стабилност (ЕМС) за страни, които искат да го използват; рефинансиране на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), насочено основно към защита на малките и средните предприятия; и финансовата „базука“ от ЕЦБ в подкрепа на банковата ликвидност и за закупуване на публични и частни облигации."

Шефът на ЕИС подаде оставка, недоволен от мерките на ЕС срещу коронавируса

Шефът на Европейският изследователски съвет (ЕИС) е подал оставка, потвърди днес ЕС, на фона на съобщения, че причината е европейският ...

„Въпреки това, днес се нуждаем от повече: трябва да създадем фонд за икономическо възстановяване, за да споделим разходите за възстановяване на нашите икономики. Това ще отнеме много средства, бюджетът на ЕС е твърде ограничен и няма да бъде достатъчен. Трябва да намерим нови, извънредни и споделени начини за финансиране. Това не е само въпрос на солидарност, а е в интерес на всички, като се има предвид дълбоката взаимовръзка между европейските икономики. Сривът на една държава неизбежно би довел до драматични последици във всички останали. В този контекст отговорът на Еврогрупата трябва да съответства на предизвикателството."

„Правителствата и гражданите трябва да вярват в силата на Европа, която ни даде 70 години сътрудничество и мир. Днес повече от всякога трябва да инвестираме в нашето общо бъдеще“.

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 8 април

Отново спад на смъртните случаи в Италия

Броят на смъртните случаи в Италия за ден от новата коронавирусна епидемия спадна до 542, а общият брой инфекции достигна близо 140 000...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа