Дъщеря на Путин в обятията на Зеленски, Путин стиска зъби внучето да не е Владимир

128622
Дъщеря на Путин в обятията на Зеленски, Путин стиска зъби внучето да не е Владимир
Снимка: Kremlin.ru

На 9 декември 2019 г. на VIP терминала на летище "Внуково" в Москва пристига чартърен полет от Мюнхен. От самолета слизат известен балетист и неговата приятелка, бивша танцьорка по акробатичен рокендрол. Двамата са придружени от тяхната двегодишна дъщеря, две бавачки и трима тайни служители на Службата за сигурност на президента на Русия. Балетистът е Игор Зеленски, а неговата спътница е по-малката дъщеря на Владимир Путин - Катерина Тихонова. За това разказват германското издание Der Spiegel и разследващото руско издание "Важные истории".

Журналистите стигат до извода, че известният балетист Зеленски е новият избраник на Тихонова въз основа на информация от четири източника. Сред тях са данните, с които разполагат за полетите на Катерина Тихонова - през последните две години тя е летяла до Мюнхен, където Зеленски е работил, над 50 пъти.

Друго от доказателствата са документи от имейла на служител от Службата за охрана на Путин и личен бодигард на Тихонова Алексей Скрипчак. Документите са предадени на журналистите от източник, пожелал анонимност. Сред тях са копия на паспортите на Катерина Тихонова, на Зеленски и на детето, родено през 2017 г., за които охранителят е купил всички билети. Името на детето не се разкрива по етични съображения, но нейното бащино име е Игоревна, което съответства на Игор Зеленски. 

Не е известно кога и как са се запознали Тихонова и Зеленски. Но съдейки от архива на писмата на нейния бивш съпруг Кирил Шамалов, с които също журналистите разполагат, дъщерята на Путин се е разделила с Шамалов не по-късно от 2017 г. и оттогава непрекъснато лети до Мюнхен, понякога няколко пъти месечно.

Игор Зеленски поема поста ръководител на Баварския държавен балет през 2016 г. и очевидно оттогава живее в Германия. Към края на 2019 г. на Катерина Тихонова явно ѝ омръзва от постоянните полети до Мюнхен и се премества при партньора си. Поне така се казва в едно от писмата в архива на нейната охрана Алексей Скрипчак. 

фейсбук

Снимка: Путин и Игор Зеленски през 2018 г. Източник: Скрийншот от Първи канал

Какво е известно за Зеленски?

Игор Зеленски е на 52 години. Той е един от най-успешните балетисти на Русия. Солист на Мариинския театър, където изпълнява всички водещи партии, гост-солист на Кралския балет на Великобритания, Ла Скала, Болшой театър и на други световни сцени.

Към края на танцовата си кариера Зеленски започва да съчетава танца с мениджмънта - той ръководи балета в Новосибирския театър и балетната трупа на Московския музикален театър "Станиславски и Немирович-Данченко". 

Британското разузнаване: Путин отстранява генерали за провалите в Украйна

През последните няколко седмици руският президент Владимир Путин е уволнил няколко генерали от руската армия заради неуспехите във войн...

През 2016 г. Зеленски оглавява Баварския държавен балет в Мюнхен. От 2018 г. Игор Зеленски е член на Надзорния съвет на Националната фондация за културно наследство на Русия. Този проект е иницииран лично от Владимир Путин.

Договорът на Зеленски с Баварския балет е трябвало да приключи през 2026 г., но през април тази година той обявява, че напуска по семейни причини. „Управлението на балетна трупа изисква абсолютна концентрация и ефективност. В момента обаче личните, семейните въпроси изискват цялото ми внимание и време, което е несъвместимо с дейността ми като балетен режисьор в Мюнхен... Сега семейството ми има нужда от подкрепата ми", посочва той като мотив за напускането.

Уволнен?

Очевидно Зеленски е бил уволнен заради отказа му да осъди публично инвазията на Русия в Украйна, пишат журналистите, позовавайки се на изявления на управляващия директор на Баварската държавна опера Серж Дорни.

В момента не е известно къде са Зеленски и дъщерята на Путин Катерина Тихонова. Der Spiegel се е опитал да се свърже със Зеленски, но безуспешно. "Важные истории" са изпратили съобщение и до Тихонова и очакват нейния отговор.

Цялата история предизвика шеговит коментар от Олексей Арестович - съветник на украинския президент Володимир Зеленски. В едно от ежедневните си видеа в социалните мрежи, Арестович обясни, че сред славянските народи е традиция момчетата да бъдат кръщавани на дядовците и добави, че той самият е кръстен на дядо си. Владимир Зеленски - следващ президент на Русия? Кой знае ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа