X
 
 

ЕК официално обяви какво ще прави в защита на върховенството на правото

919 0
photo of ЕК официално обяви какво ще прави в защита на върховенството на правото
Снимка: Actualno.com/Петя Бързилска
Европейската комисия (ЕК) официално представи три стълба от мерки, с които възнамерява да укрепи върховенството на правото и закона в ЕС.

1. Насърчаване на култура на върховенството на закона в Европа - Комисията ще предприеме действия във връзка с идеята за целева ежегодна проява за диалог с гражданското общество.

ЕК предлага нови инструменти за налагане на върховенството на правото

Европейската комисия предложи нов набор от инструменти в опит да уреди по-добра защита на върховенството на правото в ЕС - тема, която ...

2. Предотвратяване на проблеми, свързани с върховенството на закона - ЕК реши да създаде цикъл за преглед на принципите на правовата държава, включващ годишен доклад за върховенството на закона, който обхваща всички държави членки на ЕС.

3. Ефективно реагиране при нарушения на върховенството на закона - ЕК ще продължи да използва в пълна степен своите правомощия за правоприлагане, ако мерките за ранно откриване и предотвратяване не са ефективни.

Проучване на общественото мнение на Евробарометър показва, че повече от 80% от гражданите отдават голямо значение на зачитането на върховенството на закона и смятат, че то трябва да бъде подобрено. 89 % от гражданите смятат, че върховенството на закона трябва да се зачита във всички други държави — членки на ЕС, съобщава Представителството на ЕК в България, цитирано от Агенция "Фокус".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...