Ердоган: Ислямофобията е проникнала в политиката на Запада

1790
Ердоган: Ислямофобията е проникнала в политиката на Запада
Снимка: Getty Images/Guliver

Омразата към мюсюлманите и ксенофобията, които накърняват ежедневието на мюсюлманите, са превзели политиката на Запада, заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Според него двете идеологии са оформили държавната политика и са се превърнали в разрушителни тенденции, които представляват пряка заплаха за социалния мир, съобщи „Сабах”, цитиран от БГНЕС.

Ердоган: Остават съмнения за сигурността в Афганистан

Президентът Реджеп Тайип Ердоган приветства умерените изявления на талибаните, но подчерта, че съмнения продължават да съществуват, осо...

"Ние се борим срещу по-смъртоносен и подъл вирус. Този вирус, който е също толкова опасен, колкото коронавирусът, се нарича ислямофобия", каза Ердоган на конференция под надслов "По-справедлив свят е възможен", организирана от Турско-американския национален ръководен комитет (TASC) в Ню Йорк.

„Този вирус се разпространява много бързо в страни, които от години са представяни като люлки на демокрацията и свободата“, каза той.

Отбелязвайки, че ислямофобията и тероризмът на Ислямска държава споделят общ идеологически фанатизъм, Ердоган каза, че в много страни мюсюлманите са нарочени единствено въз основа на техните имена, дрехи или външен вид, особено в ерата след 11 септември, но мюсюлманската общност е отговорила успешно на омразата със законни и демократични средства.

Ердоган отбеляза, че Турция е заела водеща роля срещу ислямофобията в международни платформи и призова мюсюлманите в САЩ със своя опит да допринесат повече в борбата срещу расизма и речта на омразата.

"Ние (също) подкрепяме всякакви усилия за премахване на всички заплахи за нашата религия и нашите братя мюсюлмани", добави президентът.

Ердоган: Турция не е европейски „склад“ за бежанци

Турция няма намерение да играе за Европа ролята на „склад за съхранение“ на мигранти. Анкара няма такова задължение, отгово...

Според Ердоган, турската общност в САЩ, която наброява около 300 000 души, ще може да поеме по-активна политическа роля в бъдеще и да има свои представители на държавно и федерално ниво. Той отбеляза, че приносът на турската общност за американското общество се отразява положително в отношенията Турция – САЩ., като похвали турските неправителствени организации за тяхната работа по популяризиране на турската култура и история.

Ердоган пристигна в Ню Йорк, за да присъства на 76-ата сесия на Общото събрание на ООН във вторник, където световните лидери ще изнесат своите годишни речи.

Преди обръщението си президентът посети откриващия се скоро Тюркеви (Türkevi) в Манхатън срещу централата на ООН.

Той отбеляза, че 36-етажният небостъргач е "паметник на гордостта", който ще функционира не само като дом за турците, но и за мюсюлманската американска общност.

Сградата, която използва традиционни турски архитектурни мотиви, особено от периода на Селджукската империя, е изградена под формата на лале и може да се види от центъра на Манхатън, Ийст Ривър и Лонг Айлънд.

Ердоган: Турция е сред първите 3-4 държави в света, произвеждащи дронове

Турция е сред първите три или четири държави в световен мащаб, които проектират, произвеждат и продават въоръжени безпилотни летателни ...

Той е проектиран като символичен небостъргач, който ще допълни силуета на Ню Йорк, един от най -емблематичните градове в света, и ще отрази турската култура, история и разнообразие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Не радар, а гевгир: Украинските дронове са сринали мощен руски радар за 100 млн.долара

Безшумна подводница собствено производство: Украйна скоро може да я има в арсенала си (ВИДЕО)

Ритат го паднал на земята: Скандал с полицейско насилие в Русия (ВИДЕО)

Унищожиха Триполската ТЕЦ, защото имахме 0 ракети: Зеленски

Рекорд от бягащи от задължителна военна служба в Русия

Австрийка намери глава на плъх в пакет замразени зеленчуци

Гори историческата фондова борса на Копенхаген (ВИДЕО)

Руска пропагандистка предложи бесилки за недоволните в окупираните територии (ВИДЕО)

Журналистите в Гърция стачкуват

Дания и Полша обсъждат поставянето на Железен купол над Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com