ЕС съди Великобритания заради данъчни облекчения, Герамния също го отнася

1379
ЕС съди Великобритания заради данъчни облекчения, Герамния също го отнася
Снимка: Getty Images

Европейската комисия изправя Великобритания пред Висшия съд на блока заради нарушения на правилата за данъчни облекчения в търговията със стоки, само два месеца преди деня на Brexit.

Комисията, изпълнителната власт на ЕС, обясни действията си с довода, че Великобритания неправомерно е разширила освобождаването от данък добавена стойност за стоки, които първоначално не са били обхванати от старите правила отпреди десетилетия, съобщава AFP.

Барние: Лондон трябва да плати разходите по развода дори и при Brexit без сделка

Британското правителство ще се изправи пред многомилиардна сметка за уреждане на разделянето с ЕС дори и ако напусне блока без сделка, ...

Решението идва на фона на нарастващите съмнения относно това дали премиерът Тереза Мей може да спечели подкрепата за сделката по Brexit, договорена с ЕС и да избегне излизане на Великобритания от блока без споразумение на 29 март.

По силата на договора за оттегляне, който бе сключен в Брюксел, но все още не е ратифициран от Обединеното кралство или от парламентите на ЕС, Великобритания ще трябва да спазва решенията на Съда на Европейските общности по делата, започнали докато е била член или по време на предстоящия преходен период.

Мариан Тисен, еврокомисарят по заетостта и социалните въпроси, заяви на пресконференция в Брюксел, че Брекзит няма отношение към решението на комисията.

"Ние се отнасяме към нарушението по начина, по който го правим за всяка държава-членка. Ние не правим разлика между една или друга държава-членка. Обединеното кралство все още е член на Съюза", каза Тисен.

ЕП прие реформа в системата на ДДС с цел пресичане на измамите

В сряда евродепутатите подкрепиха по-голямата част от предложената от Европейската комисия реформа на системата на ДДС, като в същото в...

Германия също е изправена пред процес, но заради неспазването на правилата на ЕС за възстановяване на ДДС; за предприятия в други държави-членки.

По-конкретно, Германия отказва в някои случаи да възстанови ДДС, без да иска допълнителна информация от заявителя за възстановяване, когато счита, че предоставената информация относно естеството на стоките и услугите е недостатъчна за вземане на решение по заявлението.

Тази практика води до ситуации, при които възстановяването на ДДС се отказва на кандидати, които отговарят на съществените изисквания, и нарушава правото на възстановяване на ДДС, установено съгласно правилата на ЕС.

Решението за препращане на въпроса до Съда следва неспособността на Германия да приведе законодателството си в съответствие с правото на ЕС след мотивирано становище на Комисията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руски стратегически бомбардировач се разби в Ставропол (ВИДЕО)

ЕС и Великобритания преговарят за по-лесно движение на хора

Нова нощ, нова руска атака с дронове и ракети срещу Украйна (ВИДЕО)

Кипър регистрира пореден ръст на броя на туристите

Кулеба: Украйна няма план Б в случай на прекратяване на помощта от САЩ

"Оцеляването на Украйна е важно за САЩ": Промени ли Тръмп позицията си?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.04 - Може ли Русия да нападне Полша?

Пробив в руски язовир, евакуират хиляди заради невижданите наводнения (ВИДЕО)

Предупреждение от Германия: Русия може да атакува страна от НАТО след 5 години

Заради готвен атентат срещу Зеленски: В Полша задържаха руски агент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа